14 Şubat 2015 04:25

Faruk Çelik işçinin kıdem tazminatından vazgeçemiyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işçi ile işveren arasındaki ana ihtilaf konusunu olarak değerlendirdiği kıdem tazminatını ortadan kaldırma çabasından vazgeçemiyor

Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işçi ile işveren arasındaki ana ihtilaf konusunu olarak değerlendirdiği kıdem tazminatını ortadan kaldırma çabasından vazgeçemiyor


Bakan Faruk Çelik "Her ay maaşını alan işçi, her ay primi ödenen işçi her ay kıdem tazminatını da bireysel hesabına yatırmak kaydıyla işçi ve iş veren arasındaki ana ihtilaf konusunu da ortadan kaldırmamız gerekiyor. Kıdem tazminatı meselesi ihtilaf olmaktan çıkarılmalı ve işçi hak ettiğini ay sonun da mutlaka hesabında görmeli." dedi.

Bakan Faruk Çelik, dün akşam saatlerinde İnegöl’e gelerek Olmuksan fabrikasının çalışanlarını ve yöneticilerini ziyaret etti. Çelik, fabrikanın yemekhanesinde bir konuşma yaptı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Kıdem tazminatı sorunu var. Güçlü firmalarda böyle bir problem yok ama küçük firmalarda kıdem tazminatı ile ilgili çalışanların ciddi sorunlarla karşılaştıklarını, 10-15 yıl çalışmasına rağmen işletmede meydana gelen olumsuz gelişmeden dolayı işçi kardeşimizin bu kadar emeğinin kıdem tazminata dönüşemediğini maalesef örnekleriyle yaşıyoruz. İnşallah Türkiye bu dönem bunu başaramayacak gibi geliyor ama işçi kardeşlerimize özellikle söylüyorum; işçi, 15 sene bekleyip kıdem tazminatını alacağım diye, ne olur ne olmaz endişesini yaşamaması gerekiyor. İşçinin kendi hesabına her ay nasıl sigorta primi yatıyorsa o şekilde kıdem tazminatı primi de yatmalıdır. İşletmenin hesabını işçi niye yapsın? İşler iyi gidecek mi gitmeyecek mi... Niye bununla işçi kafasını meşgul etsin? İşçi üretimine baksın. Böylece her ay maaşını alan işçi, her ay primi ödenen işçi her ay kıdem tazminatını da bireysel hesabına yatırmak kaydıyla işçi ve iş veren arasındaki ana ihtilaf konusunu da ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bunu niye üzerine basa basa Türkiye’nin her yerinde söylüyorum. İşçi-işveren bu konuda uzlaşmayı sağlamalı. Kıdem tazminatı meselesi ihtilaf olmaktan çıkarılmalı ve işçi hak ettiğini ay sonun da mutlaka hesabında görmeli. Güzel gelecek ülkemizin olsun.” şeklinde konuştu. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Otomobilin çarptığı belediye işçisi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

14 Şubat Sevgililer Günü'nde görmekten bıktıklarımız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...