13 Şubat 2015 19:34

Suriye ordusu güney cephesinde ilerledi

Suriye ordusunun Şam, Kuneytra ve Dera il sınırlarının kesiştiği bölgelerdeki geniş çaplı operasyonları sebebiyle silahlı militanların Golan’a doğru kaçtıkları bildirildi.

Paylaş

Suriye el-İhbariye televizyonunun haberine göre Suriye ordusu Deyr Maker bölgesinin tamamını kontrol altına aldı.

El İhbariye muhabiri Abdo Zemam, Deyr Maker’den canlı görüntüler eşliğinde sunduğu haberinde şunları söyledi:

"Biz şu an Kuneytra’nın kuzeydoğusundaki Deyr Maker’deyiz. Dün Deyr Ades bölgesi tekfirci teröristlerden geri alınmıştı, bugün de Deyr Maker vatan kucağına geri döndü."

Yakın Doğu Haber'de yer alan habere göre Deyr Maker, Golan sınırına 7 kilometre mesafede bulunuyor. Deyr Maker kurtarılmadan önce stratejik öneme sahip Tel Mera cihatçı gruplardan geri alınmıştı. Tel Mera'nın ardından Danaci, ve stratejik önemi büyük olan Deyr Maker alındı. 

LOJİSTİK HAT KESİLDİ

Deyr Maker’in Suriye ordusu tarafından alınması ile cihatçı grupların buradan Danaci’ye oradan da Kuneytra ve Dera kırsalına kadar uzanan lojistik hattı kesilmiş oldu.

Suriye ordusu ile Nusra ve Furkan Tugayı arasındaki çatışmalar Deyr Maker’e 3 kilometre mesafedeki el-Habbariye’de devam ediyor.

Suriye askeri kaynakları, Tel Mea’i’nin alınmasıyla cihatçı grupların belinin kırıldığını ve ordunun Habbariye’ye doğru ilerlediğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Google, Kürtçe dahil 105 dil için destek istiyor

SONRAKİ HABER

Ulusal Kanal eğitim boykotunu hedef gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...