13 Şubat 2015 16:25

Grev ve boykota saldırılarda 76 kişi gözaltına alındı

Türkiye'nin dört yanında Alevi örgütleri ve Eğitim Sen'in çağrısıyla düzenlenen boykot ve greve yapılan polis saldırıları Diyarbakır'da protesto edildi.

Paylaş

Türkiye'nin dört bir yanında Alevi örgütleri ve Eğitim Sen'in çağrısıyla düzenlenen boykot ve greve yapılan polis saldırıları Diyarbakır'da protesto edildi. Saldırılarda 76 kişinin gözaltına alındığını açıklayan KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen,  İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı göreve çağırdı. Özgen, saldırıların İç Güvenlik Paketi'nin provası olduğunu söyledi.

Diyarbakır'da KESK ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin çağrısıyla Ofis'te AZC Plaza önünde toplanıldı. EMEP, DBP yöneticilerinin katıldığı eyleme KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, Eğitim Sen MYK üyesi Sakine Esen Yılmaz'ın da bulunduğu çok sayıda sendika ve kitle örgütü temsilcisi katıldı.  Burada yapılan ortak açıklama ile İzmir ve Antep olmak üzere illerde yürüyüşlere yapılan saldırı ve engellemelere tepki gösterildi. Eylemde konuşan KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen saldırılarda 76 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Özgen,  İçişleri Bakanı Efkan Ala'yi göreve çağırdı. Özgen,  yaşanan saldırıların İç Güvenlik Paketi'nin provası olduğunu söyledi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli’de Direniş Sarayı kuruldu

SONRAKİ HABER

İzmir'de 'Öcalan'a özgürlük' mitingi yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...