13 Şubat 2015 12:26

HDP doğruluk payı en yüksek parti

Siyasi katılım, temsiliyet, siyasi sorumluluk, şeffaflık alanlarında çalışmalar yapan Ortak Gelecek İçin Diyalog Derneği, Doğruluk Payı Ocak 2015 Raporu’nu açıkladı. Rapora göre HDP ocak ayında doğruluk payı en yüksek olan parti oldu.

Paylaş

Siyasi katılım, temsiliyet, siyasi sorumluluk, şeffaflık alanlarında çalışmalar yapan Ortak Gelecek İçin Diyalog Derneği, Doğruluk Payı Ocak 2015 Raporu’nu açıkladı. Rapora göre HDP ocak ayında doğruluk payı en yüksek olan parti oldu.

Doğruluk Payı ekibi ocak 2015 döneminde 24 farklı siyasi aktörün 34 iddiasını analiz etti ve kamuoyuyla paylaştı (Şekil 1 – Analiz Dağılımı). Analizlerin Yüzde 52’si AKP’lilerin, yüzde 20’si CHP’lilerin ve yüzde 8’i HDP’li siyasetçilerin açıklamaları üzerine yapılırken meclis içi muhalefetin toplamı yüzde 35 oldu.

İç politika, ekonomi, adalet ve sağlık gibi kategorilerde yapılan analizlere göre oluşturulan raporda Ocak 2015 döneminde ortalama analiz skorlarına bakıldığında Türkiyeli seçmenler ortalama olarak kısmen doğru açıklamalarla karşılaşırken, geçen aya göre seçilen demeçler bazında TBMM’de grubu bulunan dört siyasi partinin doğruluk seviyesinde bir düşüş göze çarpıyor. 

Ocak ayında analiz edilen demeçlerden bazıları şu şekilde:

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Diyarbakır’da 12 yılda 16 milyar lira yatırım yaptık.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Barajı aşamazsak yüzde 18 civarında irade parlamentoya yansımayacak demektir. 

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen : Son 11 yılda 241 tane devlet tarafından öldürülen çocuk var. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Manşet'te sendika var

SONRAKİ HABER

Kadın öğrenciyi öldürüp cesedini yaktılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...