13 Şubat 2015 11:41

Bu hastane hastalık saçıyor!

Çevre il ve ilçelerle birlikte yaklaşık 200 bin kişiye sağlık hizmeti veren Erciş Devlet Hastanesi, bakteri yuvasını aratmıyor. Van depreminden bu yana prefabrikten yapılan ek hizmet binasında hizmet veren hastanede yaşanan temizlik ve hijyen sorunu nedeniyle

Paylaş

İdris YILMAZ

Çevre il ve ilçelerle birlikte yaklaşık  200 bin kişiye sağlık hizmeti veren Erciş Devlet Hastanesi, bakteri yuvasını aratmıyor. Van depreminden bu yana prefabrikten yapılan ek hizmet binasında hizmet veren hastanede yaşanan temizlik ve hijyen sorunu nedeniyle 

Hastalar ve hasta yakınları enfeksiyon kapma riskiyle karşı karşıya. Yatak çarşaflarındaki kararmış kan lekeleri ve hasta dokusu izleri, tuvaletlerdeki kir ve paslar, tıbbi ve enfekte çöp kovalarının hasta yatakları ile bitişik olması yeni hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Depremin ardından para karşılığında satılması şartı ile Erciş’te bir yılda 5 bin konut yapılırken, ilçenin önemli ihtiyacı olan hastane ise göz ardı ediliyor. 

‘DAHA İYİSİNİ YAPAMIYORUZ’  SAVUNMASI

Hastanenin durumuna ilişkin görüştüğümüz Erciş Devlet Hastanesinden bir yetkili, “Hastanenin fiziki şartları nedeniyle bundan daha iyisini yapamıyoruz. Mevcut durumu biz de biliyoruz. Vatandaş da kötü kullanıyor hastaneyi” iddiasında bulundu. Ortakaya, tıbbi atıkların hasta yataklarının yanına konmasına ilişkin ise “Demek ki en uygun yer orasıymış” diye yanıt verdi.

RANDEVU ÇİLESİ

200 bin kişiye hizmet veren hastanede randevu almak ise neredeyse imkansız. Hastalarını tedavi ettirmek için gecenin geç saatlerinde hastane koridorlarında sabah mesaisi başlayana kadar nöbet tutan hasta yakınlarının içler acısı durumu defalarca gündeme gelmesine rağmen halen çözüme kavuşamadı. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: AKP milletvekillikleri hırsızlıkla kazanıldı

SONRAKİ HABER

Urla Villaları imar planına iptal davası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...