13 Şubat 2015 11:20

Ücretlerini alamayan işçiler Davutoğlu'nu protesto etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin il kongresine katılmak ve bazı temaslarda bulunmak için Sivas'a geldi. Davutoğlu Valiliğe geçerken yolda, yaklaşık 3 aydır ücretlerini alamayan Sivas Demir Çelik Fabrikası işçileri tarafından protesto edildi.

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin il kongresine katılmak ve bazı temaslarda bulunmak için Sivas'a geldi. Davutoğlu Valiliğe geçerken yolda, yaklaşık 3 aydır ücretlerini alamayan Sivas Demir Çelik Fabrikası işçileri tarafından protesto edildi.

İstanbul'dan 'Ana' uçağı ile Sivas'a gelen Başbakan Davutoğlu'nu, Nuri Demirağ Havaalanı'nda Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Alim Barut ve Belediye Başkanı AKP’li Sami Aydın ile diğer il protokol üyeleri karşıladı. Davutoğlu'na Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da eşlik etti.

Başbakan Davutoğlu ve yanındakiler cuma namazını kılmak için havaalanından Ulu Cami'ye geçti ve onlar beklendiği için ezan normal saatinden 7 dakika geç okundu.

Başbakan Davutoğlu cami avlusunda, vefat eden 77 yaşındaki Mehmet Seyitoğlu'nun yakınlarına baş sağlığı dileğinde bulunduktan sonra camiye girdi. Davutoğlu, cuma namazının ardından Seyitoğlu'nun cenaze namazını da kıldı.

Başbakan Davutoğlu ve bakanların cuma namazı kıldığı caminin çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Camiye gelenler kapılarda oluşturulan arama noktalarında sıkı bir aramadan geçirildikten sonra içeriye alındı. Basın mensupları ise cami bahçesine alınmadı. Davutoğlu, namaz sonrasında tarihi Meydan Cami bahçesindeki Şems-i Sivasi Türbesi'ni ziyaret etti.

OTOBÜSTEN HALKA SESLENDİ

Yolda vatandaşların yoğun ilgisini gören Davutoğlu ziyaret sonrası otobüsle giderken halkı selamlayıp, 'Yiğit Sivaslılar cumanız mübarek olsun. Allah'ın selamı üzerinize olsun, Şems-i Sivasi'nin duası ve bereketi Sivas'ın üzerine olsun. Allah sizden razı olsun. Büyük bir muhabbetle bizi bağrınıza basıyorsunuz. Sivas evliyalar şehri, erenler şehri, alimler şehri. Sivas Kongresi'nin şehri olduğunu bir kez daha gösteriyor. Milli iradeye, savunduğumuz ahlaki değerlere nasıl sahip çıktığınızı görüyoruz" dedi.

İŞÇİLERDEN PROTESTO

Otobüsten halkı selamlayarak Sivas Valiliğine geçen Davutoğlu yolda, yaklaşık 3 aydır ücretlerini alamayan Sivas Demir Çelik Fabrikası işçileri tarafından protesto edildi.

Başbakan Davutoğlu'nun valilik ve belediye ziyaretlerinde basın mensupları içeri alınmadı (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

'Sık lan sık' diyen polis görevden uzaklaştırıldı

SONRAKİ HABER

Demirtaş: AKP milletvekillikleri hırsızlıkla kazanıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa