12 Şubat 2015 19:39

Sinema yazarları onur ödüllerini belirledi

Bu sene 47’inci kez gerçekleşecek Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) ödül töreninde verilecek onur ve emek ödülleri sahipleri belirlendi.

Paylaş

Bu sene 47’inci kez gerçekleşecek Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) ödül töreninde verilecek onur ve emek ödülleri sahipleri belirlendi.

Yönetmen, senarist Yavuz Turgul, oyuncu Genco Erkal, Nebahat Çehre ve müzisyen Atilla Özdemiroğlu bu yılın onur ödülü alacak isimleri olurken; festival yöneticisi ve sinemacı İrfan Demirkol emek ödülü alacak.

Yönetmen Yavuz  Turgul, Fahriye Abla, Muhsin Bey,  Gölge Oyunu, Eşkıya, Gönül Yarası ve Av Mevsimi isimli filmlere imza att.  Sinemada çok sık göremediğimiz Genco Erkal’ın At, Faize Hücum, Hakkari’de Bir Mevsim, performansları Türkiye sinemasında oyunculuğun kilometre taşları olarak kabul ediliyor. Nebahat Çehre uzun yıllar zirvede kalmayı başaran ender oyunculardan. Çehre, Acı Hayat, Seyit Han, Çirkin Kral Affetmez’in de aralarında bulunduğu onlarca filmde rol aldı.  Arkadaş, Endişe, Züğürt Ağa, Teyzem  ve daha onlarca filme yaptığı müzikleriyle anlam katan Atilla Özdemiroğlu bu yılın onur ödülü ile değerlendirilen bir diğer ismi. 

SİYAD Emek Ödülünün sahibi, Sinema işletmeciliğinde 35 yılı geride bırakan İrfan Demirkol oldu. 
11 Mart 2015’te, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek törende, SİYAD üyelerinin 2014 yılında sinema salonlarında gösterime girmiş yerli ve yabancı filmler arasında yapacağı değerlendirme sonucunda belirlenen isimler ödüllerini alacak. Yerli yapımlar kategorisinde en iyi film, yönetim, senaryo, müzik, görüntü yönetimi, sanat yönetimi, kurgu dalları, kadın oyuncu performansı, yardımcı kadın oyuncu performansı, erkek oyuncu performansı, yardımcı erkek oyuncu performansı ile toplam 11 ana dalda ödül verilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

YDG-H'tan 15 Şubat açıklaması

SONRAKİ HABER

ABD’nin yeni Savunma Bakanı Ashton Carter

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa