12 Şubat 2015 18:58

Üniversite öğrencisi tek bir fotoğrafla tutuklandı

Üniversite öğrencisi Rıdvan Bozan, 6-8 Ekim tarihlerinde Mardin Nusaybin'de gerçekleşen Kobanê'ye destek eylemlerine katıldığı gerekçesiyle hakkında 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla açılan soruşturma kapsamında tutuklandı. 'Örgüt üyeliği' suçlamasına delil olarak ise mobese kamerasından çekilmiş hareketsiz halde olduğu tek bir fotoğraf karesi gösterildi.

Paylaş

Kobanê'ye destek eylemlerine katılanlar hakkında açılan davalarda yargı, verdiği tutuklama kararları ile cezalandırmayı sürdürüyor.

Mardin Nusaybin'de, 6-8 Ekim tarihlerinde gerçekleşen Kobanê'ye destek eylemleri sırasında ailesinin yanında bulunan Akdeniz Üniversitesi Sosyoloji Bölümü son sınıf ile Adalet Yüksekokulu son sınıf öğrencisi olan Rıdvan Bozan, bir çocuk öldüğü iddiası üzerine insani refleks ile gittiği İpek Yolu'nda, Mobesse kameraları ile fotoğrafı çekilip, hakkında 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Hakkında açılan soruşturma nedeniyle ailesine ait evin sık sık polislerce basılması üzerine Bozan kendi iradesi ile ifade vermek üzere bugün Nusaybin'e gelip, avukatı Osman Zuhat Bilen ile birlikte Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdi.

Soruşturma savcısına ifade veren Bozan, tutuklama talebi ile sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Mahkemeye sevk edilen Bozan, Mobese kamerası tarafından çekilmiş hareketsiz durduğu tek bir fotoğraf karesi delil sayılarak "kaçma şüphesi olduğu" gerekçesiyle tutuklandı.

Tutuklanan Bozan, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. (Mardin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Tunceli Valisi: Cemevleri ibadethane olarak kabul edilmeli

SONRAKİ HABER

TMMOB Ankara yürüyüşünün İstanbul kolu yola çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...