12 Şubat 2015 14:11

TGS Akademi'den 'Yeni Medya Eğitim' programı

TGS, gazetecilerin profesyonel niteliklerini arttırmak amacıyla çalışmasını yürüttüğü TGS Akademi projesi kapsamında 7 Mart'ta 'Yeni Medya Eğitim Programına' başlayacak.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası medya çalışanlarıyla ilişkilerini güçlendirmek ve gazetecilerin profesyonel niteliklerini arttırmak amacıyla çalışmasını yürüttüğü TGS Akademi projesi kapsamında "Yeni Medya Eğitim Programına" 7 Mart'ta başlayacak. TGS, eğitim programı kapsamında gazetecilerin kırılgan piyasa koşullarında, değişen teknolojilere uyum sağlamalarını ve sendikanın gazetecinin profesyonel gelişiminde rol oynamasını amaçlıyor. 

Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın, Friedrich Ebert Stiftung Türkiye Ofisi ve Kadir Has Üniversitesi'nin desteğiyle hayata geçireceği eğitiminde, gazetecilerin mesleki bir tehdit olarak gördüğü yeni medya araçları ile sağlıklı bir zeminde tanışması hedeflenirken, eğitime 18-35 yaş aralığındaki medya çalışanlarının ve üniversite öğrenimine devam eden genç medyacıların katılabilecek. 

Yeni medyada gazetecilik, siber güvenlik, veri tasarımı, yeni medyada girişimcilik, dijital yayıncılıkta sosyal ağ yönetimi gibi derslerin olacağı programın eğitmenleri arasında Zete.com'un kurucusu gazeteci Nurcan Akad, web tasarımcı ve geliştirici Doruk Tokçabalaban ve Kadir Has Üniversitesinden akademisyenler Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Bozdağ, Sarphan Uzunoğlu, Bahadır Burak Evren, Gürkan Mıhçı yer alıyor.

7 Mart 2015'te başlayıp 11 Nisan 2015'te sona erecek eğitimler, Cumartesi günleri Kadir Has Üniversitesi Cibali Yerleşkesi, Friedrich Ebert Stiftung İstanbul Ofisi ve Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın Cağaloğlu'ndaki Genel Merkezinde gerçekleşecek. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İsveç İstihbaratı: IŞİD'e katılan 32 İsveçli öldü

SONRAKİ HABER

Uyuzdan kırılan köy yüzüstü bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...