12 Şubat 2015 13:52

'İsrail, Kudüs’te 20 bin evi yıkmaya hazırlanıyor'

İsrail’in Kudüs’te Filistinlilere ait 20 bin evi yıkmayı planladığı açıklandı. Kudüs’teki Ekonomik ve Toplumsal Haklar Merkezi Başkanı Ziyad el-Hammuri, yıkılmak istenen 20 bin evin listeye alındığını söyledi.

Paylaş

Quds Net haber ajansının haberine göre Kudüs’teki Ekonomik ve Toplumsal Haklar Merkezi Başkanı Ziyad el-Hammuri, İsrail’in Filistinlilere ait 20 bin evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkmayı planladığını açıkladı. 

Yakın Doğu Haber'de yer alan habere göre Ziyad el-Hammuri, “İşgalci rejim ‘ruhsatsızlık yasasını’ Filistinlilerin varlığına yönelik bir silah olarak kullanıyor” dedi ve İsrail’in Kudüs’teki Filistinlilere ait 20 bin evi yıkım listesine aldığını söyledi.

Bir eve ruhsat alınmasının 5 ila 8 yıl sürdüğünü belirten Ziyad el-Hammuri, ayrıca bir eve ruhsat alınabilmesi için 30 ila 50 bin dolar gerektiği için Filistinlilerin evlerini ruhsat almadan inşa ettiğini söyledi.

Ekonomik ve Toplumsal Haklar Merkezi Başkanı Ziyad el-Hammuri, Filistinlilere uygulanan bu zorlayıcı şartların Yahudiler için uygulanmadığını ve onların vergilerden muaf tutulduğunu söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Mısır'da tutuklu Al Jazeera çalışanları serbest

SONRAKİ HABER

Yarın eğitimci grevde öğrenci boykotta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa