24 Temmuz 2011 09:15

NATO’nun yeni silah pazarı Libya

LİBYALI lider Muammer Kaddafi’ye karşı gelişen halk hareketlerini bahane ederek Libya’yı bombalayan NATO güçleri Libya’nın başkenti Trablus’un güneydoğu kesimine saldırdı.Saldırının ardından Libyalı lider Muammer Kaddafi’nin Bab el Aziziye’deki konutunun yakınlarından dumanlar yükseldi.KADDAFİ KONUŞTUKad

NATO’nun yeni silah pazarı Libya
Paylaş

LİBYALI lider Muammer Kaddafi’ye karşı gelişen halk hareketlerini bahane ederek Libya’yı bombalayan NATO güçleri Libya’nın başkenti Trablus’un güneydoğu kesimine saldırdı.

Saldırının ardından Libyalı lider Muammer Kaddafi’nin Bab el Aziziye’deki konutunun yakınlarından dumanlar yükseldi.

KADDAFİ KONUŞTU

Kaddafi radyodan yaptığı konuşmada, Tunus ve Mısır’da ülke liderlerinin devrilmesiyle sonuçlanan halk hareketlerini eleştirdi. Kaddafi konuşmasında, “Neden böyle bir devrime giriştiniz? Cevap verin, neden böyle bir devrime giriştiniz? Tunus ve Mısır, bu devrimlerle neyi başardınız? Bir rejimin yerine bir diğeri geçti mi? Ülkenizi yağmaladıktan, tahrip ettikten, yıktıktan sonra yeni bir devlet başkanı istemek neye yarar? dedi. Kaddafi, “Mısır’da Hüsnü Mübarek devlet başkanı olarak kalsaydı, daha iyi olurdu” diyerek gerici yönetimlerin halkı sürüklediği yaşam koşullarına değinmeden, halk hareketlerini aşağılayan tutuma devam etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ceylan cinayeti aydınlandı

SONRAKİ HABER

İnsan hakları savunucusu Şaban Dayanan yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...