12 Şubat 2015 13:14

Erdoğan Küba'da 3 çocuk mesajını yineledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Latin Amerika ziyareti kapsamında Küba'da 'Eski şehri' gezerken Havana'da yaşayan Türkiye vatandaşı ve eşine 'Kaç çocuk yapacaksınız?' diye sordu. '3 çocuk' yanıtını alan Erdoğan gazetecilerle de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Paylaş

Meksika ziyareti öncesinde Küba'da bulunan Erdoğan beraberindeki heyet ve eşi Emine Erdoğan ile Küba sokaklarını gezdi. Devrim Meydanı'ndaki anıta çelenk bırakan Cumhurbaşkanı, Jose Marti anıtını da ziyaret etti.

Havana’daki programı kapsamında 'Eski şehir' olarak adlandırılan tarihi bölümde incelemelerde bulunan ve gazetecilerin  Küba ziyaretine ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, bu ülkeye yönelik yaptırımları doğru bulmadığını söyledi. Erdoğan, ziyaret kapsamında Türkiye ile Küba arasındaki ilişkilerin geleceğe daha iyiye nasıl taşınacağına ilişkin görüşmeler yaptıklarını; siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda yapılabileceklerin ele alındığını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, rahatsızlığı nedeniyle Fidel Castro ile bir araya gelemediğini, Küba Devlet Başkanı Raul Castro ile geniş bir çerçevede görüşme gerçekleştirdiklerini aktardı. Havana'da cami projesiyle ilgili gelinen noktanın sorulması üzerine de Erdoğan, Küba yönetimince Suudi Arabistan ile bu konuda çok öncelere dayanan bir görüşme yapıldığını ve bir mutabakata varıldığını aktararak, “Diyanet İşleri ve TİKA vasıtasıyla takip edeceğiz. TİKA ile ilgili burada üç önemli adım atıldı, bir adım da bu olacak. Olumsuz bir yaklaşımları yok” dedi. (HavanaDHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Furkan'ı öldüren polisin tutuklanması talebi reddedildi

SONRAKİ HABER

Yalçın Akdoğan, Önder ile görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...