12 Şubat 2015 13:07

Furkan'ı öldüren polisin tutuklanması talebi reddedildi

Erzurum'da hayvanlarını karşıdan karşıya geçirirken aracıyla çarptığı ineğini telef eden sürücü E.A. ile tartıştığı esnada İrfan Bayrak adlı polis tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 16 yaşındaki Furkan Çavuş'a ilişkin açılan davada, katil zanlısı polisin tutuklanması talebi reddedildi.

Paylaş

Erzurum'da hayvanlarını karşıdan karşıya geçirirken aracıyla ineğini telef eden E.A. ile tartıştığı esnada İrfan Bayrak adlı polis tarafından katledilen 16 yaşındaki Furkan Çavuş olayı ile ilgili açılan davanın 3'üncü duruşması Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma okunan adres ve kimlik bilgilerinin tespiti ardından başladı. Duruşmaya, tutuksuz yargılanan polis Bayrak, Çavuş'un ailesi ve avukatları katıldı. Yapılan kimlik tespitinin ardından daha önceki duruşmalarda savunma yapan sanık Bayrak, savunma yapmazken avukatlar söz aldı. 

Çavuş ailesinin avukatları, sanık polisin verdiği ifade ile görgü tanıklarının verdiği ifadeler arasındaki çelişkilere dikkat çekerek, Bayrak'ın tutuklu yargılanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, bu talebi reddetti. Mahkeme heyeti, dava dosyasına konu olan olayda Faruk Çavuş'un ağabeyi İbrahim Çavuş'un yaralanmasıyla ilgili açılan diğer dava dosyasının birleştirilmesi kararını verirken, İbrahim Çavuş ise dosyadaki beyanlarını tekrar ettiğini belirterek, "Yaralandığım olay dolayısıyla şikayetçiyim. Bu dosyaya da müdahil olarak katılmak istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, tanıkları dinledikten sonra eksik evrakların tamamlanmasına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Olay, geçen yıl 16 Temmuz günü Erzurum-Pasinler Karayolu üzerindeki Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde meydana geldi. E-80 Karayolu'nda E.A. yönetimindeki otomobil, yola çıkan sürüdeki bir büyükbaş hayvana çarptı. Çarpmanın ardından ineğin telef olması üzerine tepki gösteren 16 yaşındaki Furkan Çavuş sürücüyle tartıştı. Tartışma esnasında polis İrfan Bayrak tabancasını çekerek Furkan Çavuş'a ve ağabeyi İbrahim Çavuş'a ateş etti. Furkan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, ağabeyi ise bacağından yaralandı. Katil zanlısı polis Bayrak ise tutuklandı. Ancak ertesi hafta Bayrak'ın avukatlarının üst mahkemeye yaptığı itiraz sonucu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (Erzurum/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Çocuk yapmak istememek bencilliktir'

SONRAKİ HABER

Erdoğan Küba'da 3 çocuk mesajını yineledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...