12 Şubat 2015 12:58

'Çocuk yapmak istememek bencilliktir'

Papa Francesco, çocuk yapmak istemeyenleri bencillikle suçlarken, çocuk sahibi olmayı bir yük ve risk olarak gören toplumları da “depresif” olarak niteledi.

Paylaş

Aziz Petrus Meydanı’nda insanlara hitap eden Papa, çocuk yapmanın kutsallığına değinerek, “Çocuklarla kuşatılmayı sevmeyen, onları özellikle endişe kaynağı, yük ve risk olarak gören bir toplum, depresif bir toplumdur. O zaman bir şeyler yolunda gitmiyordur” dedi. 

“Çocuklar, ailenin neşesidir” diyen Papa, “Avrupa’daki birçok toplumu düşünelim: bunlar depresif toplumlardır, çünkü çocuk istemiyorlar, çocukları yok, doğum oranı yüzde 1’e bile ulaşmıyor. Çocuk sahibi olmama tercihi bencilliktir” diye sözlerini sürdürdü. 

Her bir çocuğun ailesi için farklı anlam ifade ettiğini belirten 78 yaşındaki ruhani lider, “Mesela biz 5 kardeştik ve anneme hangimizi daha çok sevdiğini sorardık. O da, ‘Bir elin parmakları gibi 5 çocuğum var. Bir parmağıma zarar verseler bu canımı acıtır, diğerine verseler o da acıtır. 5 parmağım da acır. Hepiniz benim çocuğumsunuz, ama bir elin parmakları gibi birbirinizden farklısınız da’. İşte aile budur. Bir çocuğu güzel ya da şöyle böyle olduğu, benim gibi düşündüğü ve benim arzularımın ete kemiğe bürünmüş hali olduğu için değil, çocuğunuz olduğu için seversiniz” diye ailesinden bir örnekle konuşmasına devam etti. 

Papa, yaşamın çoğaldıkça enerji kazandığını ve yenilendiğini de ifade ederek, “Çocuk yapmak fakirleştirmez, aksine zenginleştirir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, tavşanlar gibi çok çocuk doğurmanın doğru olmadığını söyleyen Papa, ideal çocuk sayısının ise 3 olduğuna işaret etmişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bo­ume­di­en­ne: Halife saflarına katılırken zorluk yaşamadım

SONRAKİ HABER

Furkan'ı öldüren polisin tutuklanması talebi reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...