12 Şubat 2015 11:43

Mimarlardan, Melih Gökçek'e panel çağrısı

İmrahor Vadisi’nde yapılaşmanın önünü açan imar planı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le Mimarlar Odası Ankara Şubesi arasında sert tartışmaya neden oldu.

Paylaş

Mimarlar Odası’nı sık sık hedef alan açıklamalarına bir yenisini ekleyen Gökçek, kendi mimarlarını adres göstererek, “Mimarlar Odası, tüm bu iddialarını Büyükşehir Belediyesi'nden görevlendireceğim mimarlara göstersinler. Ya kendileri rezil olsunlar ya da bizi kamuoyu önünde mahcup etsinler. Bakalım Mimarlar Odası kaçacak mı, yoksa bu teklifimi kabul mü edecek göreceğiz.” ifadelerini kullandı. Buna karşılık açıklama yapan Mimarlar Odası da ‘hodri meydan’ diyerek Gökçek’i düzenlenecek İmrahor Vadisi paneline davet etti. Gökçek’i ve teknik ekini panele katılarak planı savunmalarını isteyen Mimarlar Odası, “17 Şubat’ta kendisini ve teknik elemanlarını İmrahor Vadisi ve taşıdığı değerleri öğrenmeye Mimarlar Odası'ndaki panel foruma davet ediyoruz” açıklamasını yaptı.  

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “İmrahor Vadisi ve kent bütünü içerisindeki değerlerine yönelik, bilimsel bilgiden yoksun ve parçalı şekilde kente müdahale eden Gökçek'e hodri meydan.” dedi. Candan, Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak Kent İzleme Merkezi bünyesinde İmrahor Vadisi'ne ve taşıdığı değerlere ilişkin 17 Şubat saat 18.00 da panel forum düzenlediklerini, panele ve foruma büyükşehir belediyesinden katılmak isteyenlerin katılarak, görüşlerini dile getirmelerini ve İmrahor Vadisinin kent bütünü içerisindeki yerini bilim insanlarından dinlemelerini önerdi. 

TWETTER’DAN İMRAHOR FOTOĞRAFI PAYLAŞILDI

Gökçek’in 'İmrahor’da arıcılık, hayvancılık yok' açıklamasına karşılık Mimarlar Odası Ankara Şubesi twitter adresinden İmrahor’da yapılan arıcılık ve hayvancılık fotoğraflarını paylaşıldı. Paylaşılan hayvanların olduğu fotoğrafta 'Yeşilkent mahallesi' tabelasının olması fotoğrafın İmrahor’da çekildiğinin bir kanıtı olduğu şeklinde yorumlandı. Mimarlar Odası’nda 17 Şubat’ta saat 18.00-21.00 arasında gerçekleştirilecek Gökçek ve teknik ekibinin davet edildiği 'İmrahor Vadisi, kent bütünü içerisindeki yeri ve taşıdığı değerler' panelinde, ziraat, orman, çevre, peyzaj mimarları ile şehir plancıları katılacak. (Ankara/CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Kürde karşı çıkan Edizer AKP'li çıktı

SONRAKİ HABER

Oran'dan Davutoğlu’ya: Hastaların ırkının sorulması talimatını siz mi verdiniz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa