12 Şubat 2015 11:28

Polis hakkını arayan işçiye cop ve gazla saldırdı

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin işten çıkardığı işçilerin düzenlediği protesto yürüyüşüne polis müdahalesi sonucu, Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy ve Coşkun Baştürk isimli işçiler yaralandı.

Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce işten çıkarılan işçiler, belediyeyi protesto etmek amacıyla üç koldan yürüyüş düzenledi. Akdeniz Belediyesi, Çetinkaya alışveriş merkezi ve GKM Bulvarı önünden yürümeye başlayan işçiler, Özgür Çocuk Parkı'nda toplandı. Burada bir araya gelen işçiler, Mersin Büyükşehir Belediyesi önüne kadar "Büyükşehir belediyesinde ırkçılığa hayır emeğe saygı, atılan işçiler geri alınsın" pankartı ile yürüdü. Sık sık "Faşizme karşı omuz omuza", "İşten atmalar yasaklansın" sloganları eşliğinde İstiklal caddesini trafiğe kapatan işçiler, belediye önüne geldiklerinde polis tarafından önleri kesildi. Polisin kurduğu barikata tepki gösteren işçiler barikatın kaldırılmasını istedi. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN PROVOKASYON GİRİŞİMİ

Polis barikatı önünde bekleyen işçileri belediye binası içinden bir şahsın kameraya çekmesi, işçilerin tepkilerine neden olurken, işçiler barikatı kaldırmaya çalıştı. Barikata yüklenen işçilere sert bir şekilde müdahale eden polis, işçilere biber gazı ile saldırdı. Polisin sıktığı biber gazından tüm işçiler etkilenirken, Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, fenalık geçirdi. Polisin cop ve biber gazlı müdahalesinde, Coşkun Baştürk isimli bir işçi ise kafasına aldığı cop darbesi ile yaralandı. Kısa süreli bilinç kaybı yaşayan Baştürk, ambulansta tedavi gördü. 

AYNI SENARYO: 'ARANIZDA PROVOKATÖR VAR'

Polisin sert müdahalesinden sonra tekrar belediye önünde toplanan işçiler, polise tepki göstererek, "İşçilere değil Hırsızlara barikat" sloganları attı. Polisin işçilere dönük "İçinizde provokatörler var sizi öne sürüyorlar" demesi işçiler tarafından yuhalanırken belediye önüne yürümekte ısrar eden işçilere tekrar müdahale edildi. Polisin biber gazlı müdahalesinden sonra ikinci kez toplan işçilere hitaben konuşan Genel İş Sendikası Daire Başkanı Remzi Çalışkan polisin müdahalesini sert bir şekilde eleştirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesinde çalışan 2 bine yakın işçinin sözleşmesinin bittiği gerekçesi ile işten çıkarıldığını belirten Çalışkan, mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. 

Yapılan açıklamanın ardından bir süre polis barikatının yanında bekleyen işçiler ardından sloganlar eşliğinde Özgür Çocuk Parkı'na yürüyerek eylemlerine son verdi. (Mersin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Figen Yüksekdağ'dan gençlere çağrı

SONRAKİ HABER

Kürde karşı çıkan Edizer AKP'li çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa