12 Şubat 2015 11:19

Figen Yüksekdağ'dan gençlere çağrı

DÖDEF üyesi öğrenciler, genel seçimlerde HDP'ye destek vereceklerini açıkladı. Yeni yaşamı kuracak en güçlü özne olan gençliğin desteğinin önemini vurgulayan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da, gençlere "Gelin genç partimizin saflarında siyaset yapın" çağrısında bulundu.

Paylaş

Demokratik Öğrenci Dernekleri Federasyonu (DÖDEF), 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde HDP'ye desteğini açıklamak üzere Özgür Ronî Öğrenci Derneği'nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da katıldı.

Toplantında ilk olarak DÖDEF üyesi Ozan Hebun Sumeli basın metnini okudu. Gençliğin Soma'dan, Reyhanlı'ya, Kobane'den Rojava'ya, işçi direnişçilerinden, kadın cinayetlerine, Alevilerin taleplerinden, cinsiyet özgürlükçü çalışmalara, rant ve talan politikalarına karşı tutumundan kaynaklı HDP ile demokrasi bloğunu oluşturabileceğini belirten Sumeli, DÖDEF olarak bünyelerindeki bütün oluşum ve derneklerle beraber bu mücadele zemininin geliştirilmesi için seçim çalışmalarına özgün çalışmalarla dahil olacaklarını ve HDP'yle birlikte mücadele edeceklerini söyledi. Sumeli, Türkiye ve Kürdistan'daki tüm gençlik hareketine de bu demokrasi bloğunun öznesi olmaya ve aktif çalışmaya çağırdı.  

'GELİN GENÇ PARTİMİZİN SAFLARINDA SİYASET YAPIN' 

Açıklamanın ardından HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ söz alarak konuşma yaptı. AKP'nin asimilasyoncu eğitim politikasını eleştiren Yüksekdağ, AKP'nin kendi eğitim sistemiyle dindar ve kindar bir nesil yetiştirdiğine dikkat çekti. Gençliğin aynı zamanda işsizlikle boğuştuğunu dile getiren Yüksekdağ, şunları söyledi: "Nereden bakarsak bakalım toplumun en dinamik kesimi tutsak edilme politikalarıyla karşı karşıya. Biz, 2015 seçim arifesinde yeni yaşam kuracak en güçlü öznenin gençlik olduğunu bilerek yola çıkıyoruz. Sizin gibi bir gençlik kolunun arkasında yürümekle gurur duyuyoruz" dedi. Gençlere, "Gelin genç partimizin saflarında siyaset yapın" diye çağrıda bulunan Yüksekdağ, gençleri HDP'den milletvekili aday adayı olmaya da davet etti. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu: Sayın Başbakanımızın...

SONRAKİ HABER

Polis hakkını arayan işçiye cop ve gazla saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...