12 Şubat 2015 07:52

Costa Cocordia'nın kaptanına 16 yıl hapis verildi

İtalya'da 3 yıl önce kayalıklara çarpması sonucu 32 kişinin hayatını kaybettiği Costa Cocordia gemisi kaptanı Francesco Schettino 16 yıl hapse mahkum edildi.

Paylaş

İtalya'da 3 yıl önce kayalıklara çarpması sonucu 32 kişinin hayatını kaybettiği Costa Cocordia gemisi kaptanı Francesco Schettino 16 yıl hapse mahkum edildi. Savcılar, kaptan hakkında en ağır ceza olan 26 yıl hapis istemişti.

Gemiyi ilk önce terk etmesi sebebiyle İtalyan medyası tarafından ‘Korkak Kaptan’ olarak adlandırılan Schettino, karara itiraz edebilecek ve nihai karar çıkana kadar serbest olacak.

Schettino’nun avukatı Domenico Pepe, kararın ardından yaptığı açıklamada mahkemenin adil ve ölçülü bir karar vermediğini savundu.

Geminin ait olduğu şirketin avukatı Marco de Luca ise ihmal sonucu ölüme sebebiyet vermek suçundan açıklanan cezayı ölçülü bulduğunu söyledi.

Schettino'nun Sahil Güvenlik ekipleriyle yaptığı telsiz kayıtlarında gemideki yolcuların tahliyesini organize etmeden gemiyi terk ettiği ve izlenmesi gereken rotadan farklı olarak kıyıya çok yakın bir rotadan giderek kazaya yol açtığı tespit edilmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

11 yaşındaki çocuk intihar etti iddiası

SONRAKİ HABER

Kurtalan'da Kobanê tutuklamaları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...