12 Şubat 2015 07:27

DTK'dan okul boykotuna destek

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), zorunlu din dersine karşı "Laik ve Bilimsel Eğitim" talebiyle 13 Şubat'ta gerçekleştirelecek boykot eylemini desteklediğini duyurdu.

Paylaş

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) yayınladığı yazılı mesaj ile boykot eylemini desteklediğini duyurdu. 

Halkların inançlarını, kültürlerini yok sayan hükümetin, izlediği eğitim politikası ile tek tip insan yaratmayı hedeflediği vurgulanan mesajda, bu tek tip insanın faşist ülkelerdeki iktidarların hedeflediği insan tipi olduğu belirtildi. Son aylarda eğitim alanında zorunlu din dersi, eğitim şurası adı altında benimsenen kuralların Türkiye'de yaşayan halkların ve inançları doğal ve insani gerçekliklerine daha da ters düştüğü üzerinde durulan metinde, "Özellikle tek dil, tek inançta ısrar eden bu gelişmeler Türkiye'nin geleceğine dair karamsar düşünmemize yok açmaktadır. Türkiye demokrasisi için karanlık bir dönemin başlayacağı anlamına gelen bu duruma karşı halkların, değişik inanç sahibi demokratik kamuoyunun dur demesi gereklilikten öte bir zorunluluk hali almıştır. Bu sebeple genel olarak alevi derneklerinin ve bilimsel, gerçek anlamda laik ve ana dilde eğitimi savunan bilim ve eğitim emekçileri örgütü Eğitim Sen gibi demokratik toplum örgütlerinin çaba, çalışma ve eylem programlarını anlamlı buluyoruz" denildi.

Bu yüzden de 13 Şubat Cuma günü gerçekleştirilecek eylemin önemli bulunduğunun altı çizilerek destek verileceği kaydedildi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ukrayna zirvesinde ateşkes kararı çıktı

SONRAKİ HABER

11 yaşındaki çocuk intihar etti iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...