11 Şubat 2015 14:24

Cizre JİTEM davası 2 Nisan'da görülecek

Şırnak’tan Eskişehir’e alınan ve emekli Albay Cemal Temizöz ile Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atak’ın da yargılandığı Cizre JİTEM davasının duruşması 2 Nisan’da görülecek.

Paylaş

Şırnak’tan Eskişehir’e alınan ve emekli Albay Cemal Temizöz ile Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atak’ın da yargılandığı Cizre JİTEM davasının duruşması 2 Nisan’da görülecek. 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 1993 ile 1995 yılları arasında işlenen 20 cinayetle ilgili aralarında emekli Albay Cemal Temizöz ve Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atak’ın da bulunduğu biri tutuklu 8 kişi hakkında açılan ve “güvenlik” gerekçesiyle Şırnak’tan Eskişehir’e alınan Cizre JİTEM davasının tensibi yapıldı. "Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak”, “Adam öldürmeye azmettirmek”, “Adam öldürmek” ve “Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçlamalarıyla açılan davanın Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen tensip duruşmasında, tutuklu tek sanık Burhanettin Kıyak'ın dosyada "Hakkındaki kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller, atılı suçun niteliği, dosyada mevcut delil durumu" nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verildi. 

Temizöz ve Atak'ın da aralarında bulunduğu sanıkların ise 2 Nisan’a verilen duruşma gününde Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile mahkeme duruşma salonunda hazır bulundurulması için gerekli kurumlara müzekkere yazılmasına karar verildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Van’da İran-Türkiye sınırı toplantısı

SONRAKİ HABER

HDP: Müzakerelerin iki hafta içerisinde başlayacağı şeklinde kesin ifadeler içeren değerlendirme söz konusu değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...