11 Şubat 2015 14:06

Van’da İran-Türkiye sınırı toplantısı

İran Salmas Hudut Komiseri Albay Şehruz Rahmani ve beraberindeki 10 kişilik heyet Türkiye ile İran arasında sınır güvenliği ile ilgili bazı protokol antlaşmaları imzalamak üzere Van’a geldi.

Paylaş

Fazıl ERÜŞ
Van


İran Salmas Hudut Komiseri Albay Şehruz Rahmani ve beraberindeki 10 kişilik heyet Türkiye ile İran arasında sınır güvenliği ile ilgili bazı protokol antlaşmaları imzalamak üzere Van’a geldi.

Sık sık hem Türkiye hem de İran askerlerinin sınırda sivilleri ya da sınır ticareti yapanları katletmesiyle gündeme gelen İran-Türkiye sınırındaki önlemlere ilişkin toplantı bugün Van’da yapıldı. Albay Şehruz Rahmani ve beraberindeki heyet Van’da ilk olarak Vali Aydın Nezih Doğan’ı makamında ziyaret etti.  

Görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulunan Vali Doğan, Türkiye ile İran arasındaki anlaşma çerçevesinde belli zamanlarda karşılıklı olarak bazı konuları görüştüklerini belirtti. Doğan, “Bu çerçevede bizim İran’la olan sınırımızın bir bölümünü kapsayan İran Salmas bölgesindeki hudut yetkilileriyle görüşmeler yapacağız. Yapacağımız görüşmenin temelinde hudut olaylarının nasıl kontrol altına alınabileceği hususları yer almaktadır. İran’la Türkiye arasındaki ilişkiler dostluğa, kardeşliğe dayanan barış ve esenlikler içerisinde olan ilişkilerdir. Aramızdaki sınır antlaşması yüzyıllardır muhafaza edilen bir anlaşmadır” dedi.

İran Salmas Hudut Komiseri Albay Şehruz Rahmani ise, “Türkiye ile ilişkilerimiz geleceğe yönelik umut verici. İnşallah bu toplantıda sınırlarımız ile ilgili güzel kararlar alırız. Sınırlarımızda şuan herhangi bir sıkıntı yok” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Heyet daha sonra Valilik toplantı salonunda iki ülke arasında sınır güvenliği konulu toplantıya katıldı. Toplantıya Van Valisi Aydın Nezih Doğan, İl Jandarma Komutanı Albay İrfan Kızılaslan, Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Saray Kaymakamı Ahmet Can Pınar, 6'ncı Hudut Alay Komutanı Albay Ahmet Bican Kırker, Gürpınar Kaymakamı Metin Yılmaz, Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürü Süleyman Özgür Özdamar, Binbaşı Orkun Alcan, İran heyetinden; İran İslam Cumhuriyeti Salmas Hudut Komiseri Albay Şehruz Rahmani, Yarbay İmam Ali Hüdaifer, Salmas 1'inci Derece Hudut Komiseri Albay Hasan Hasanlı, Yabancılar Şube Müdürü Yarbay Nasır Salekniya, Heştrak 2'nci derece Hudut Komiseri Binbaşı Perviz Dehkan katıldı. Heyet yarın İran'a dönecek.

ÖNCEKİ HABER

ÖVDER velileri 13 Şubat boykotuna çağırdı

SONRAKİ HABER

Cizre JİTEM davası 2 Nisan'da görülecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...