11 Şubat 2015 12:56

Elçiler gidiyor askerler kalıyor

Yemen’de Husilerin iktidarı ele geçirmesinin ardından büyükelçilikler birer birer kapanıyor. ABD’nin ardından İngiltere ve Fransa da Yemen’in başkenti Sana’daki büyükelçilik faaliyetlerini askıya aldıklarını duyurdu.

Paylaş

Yemen’de Husilerin iktidarı ele geçirmesinin ardından büyükelçilikler birer birer kapanıyor. ABD’nin ardından İngiltere ve Fransa da Yemen’in başkenti Sana’daki büyükelçilik faaliyetlerini askıya aldıklarını duyurdu. Middle East Eye sitesine göre Husi yetkililer, elçiliklerin kapanmasını diplomasi diyalogunun sonlamasına neden olacağı için istemiyor. ABD ise elçiliğini kapatsa da ülkedeki askeri gücünü geri çekmeyecek.

ÇALIŞMA TÜRKİYE ÜZERİNDEN

İngiltere ve Fransa’nın Sana’daki büyükelçiliklerinin, son dönemlerde yaşanan gelişmeler nedeniyle ‘çalışanların güvenliği düşünülerek’ kapatıldığı ileri sürülüyor. Her iki ülke de büyükelçilik çalışanlarını çekme kararı aldı. ABD, çalışanlarına verdiği talimata göre, elçilik çalışmalarını gerekirse Sana’daki Türkiye veya Cezayir büyükelçilikleri üzerinden yürütecek.


BAYDA KENTİ HUSİLERE GEÇTİ

Yemen’in bazı bölgelerinde Husiler ile Sünni kabile üyeleri arasında çatışmalar yaşanıyor. El Cezire ülkenin orta kesimlerinde bulunan Bayda kentine bağlı Reda’da yaşanan çatışmalarda en az 20 Husinin öldüğünü duyurdu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

AKP’li değilsen hizmet yok

SONRAKİ HABER

Abdulsamet Çelik, İzmir'de defnedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...