11 Şubat 2015 11:42

Mersin'de nükleer karşıtları mitinge hazır

Mersin Nükleer Karşıtı Platform üyeleri, 15 Şubat tarihinde yapacakları nükleer karşıtı mitinge katılım çağrısı yaparak, ülkenin nükleer çöplüğe çevrilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Paylaş

Mersin Nükleer Karşıtı Platform, 15 Şubat'ta düzenlenecek mitinge ilişkin Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yaptı. 

Açıklamaya demokratik kitle örgütü temsilcileri ve HDP Mersin yöneticileri de katıldı. Açıklamayı yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, 15 Şubat tarihinde ülkede Nükleer Santral istemediklerini bir kez daha haykıracaklarını belirtti. Ülkeyi Nükleer çöplüğü çevirenlere inat, "Anne Oyuncağımı aldın mı" sloganı ile sokağa çıkacaklarını söyleyen Uğurhan, "Dünyanın en güzel sahillerinden birisinin Soda, krom, gübre fabrikalarına ve petrol dolum tesislerine feda etmiş güzel şehrimizin yine mücevher kıymetindeki bir sahilini daha ranta kaptırmaya niyetimiz yok" dedi. 

Dünyada nükleer silahlara izin vermeyeceklerini vurgulayan Uğurhan, bu amaçla 15 Şubat tarihinde yapacakları mitinge katılım çağrısı yaptı. İki koldan yapacakları yürüyüşün ardından Mersin Teyfik Sırrı Gür stadyumunun yanında bulunan boş alanda toplanacaklarını belirten Uğurhan, nükleer santral projelerinin durulana kadar mücadele edeceklerini ifade etti. (Mersin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Jin û Hebûn' adlı çalışması ile öne çıktı

SONRAKİ HABER

AKP’li değilsen hizmet yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...