11 Şubat 2015 11:24

Acilin sorunu acilen çözülsün

Ege Üniversitesi Hastanesi acil servisinde çalışan hemşirelerin, hemşire sayısının arttırılması ve çalışma saatlerinin düşürülmesi gibi sorunlarına çözüm bulunması talebiyle başlattıkları eylemler devam ediyor.

Paylaş

Ege Üniversitesi Hastanesi acil servisinde çalışan hemşirelerin, hemşire sayısının arttırılması ve çalışma saatlerinin düşürülmesi gibi sorunlarına çözüm bulunması talebiyle başlattıkları eylemler devam ediyor. Acil servis önünden “Başhekim uyuma hemşirene sahip çık” , “Köle değil hemşireyiz” sloganları atarak başhekimlik binasına yürüyen hemşireler başhekimlik binası önüne siyah çelenk bıraktı.

Burada basın açıklamasını okuyan SES İşyeri Temsilcisi Hemşire Erkan Batmaz, haftalardır sorunlarını dile getirdiklerini belirterek, “Koşullarımızın düzelmesi gerekirken günden güne kötüleşmesi ve bunun karşısında hastane yönetiminin sorunu çözmeye yönelik hiçbir adım atmaması manidardır” dedi. 28 Ocak tarihinden itibaren formalarıyla değil “Köle değil hemşireyiz” , “Acil sorunlarına acil çözüm” yazılı siyah tişörtlerle çalıştıklarını hatırlatan Batmaz, “Bunun bir eylemlilik olduğunun farkında olmayan yönetim tarafından sürekli baskı ve tehdit ile siyah tişörtleri çıkarttırılmaya zorlanıyoruz. Ama her türlü yıpratma ve tutulan tutanaklara inat hakkımızı alana kadar bu siyah tişörtleri giymeye devam edeceğiz” dedi. Taleplerini bir kez daha hatırlatan Batmaz, sorunları çözülene kadar eylemliklere devam edeceklerini söyledi.

TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. Fatih Sürenkök de sağlık hizmetinin verilebilmesi için tüm sağlık çalışanlarının birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

Daha sonra hemşireler Başhekimlik önüne siyah çelenk bırakarak Türk Sağlık-Sen ve Sağlık-İş Sendikasının yapmış olduğu bir günlük iş bırakma eylemine destek verdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP’nin aday adayları belli olmaya başladı

SONRAKİ HABER

'Jin û Hebûn' adlı çalışması ile öne çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...