11 Şubat 2015 10:38

‘Ötekileştirmeye ve ayrımcılığa karşı boykottayız’

Ankara'da Eğitim Sen Genel Merkezi ve Alevi örgütleri laik, bilimsel, anadilinde eğitim ve demokratik yaşam için 13 Şubat'ta Türkiye genelinde yapılacak okul boykotuna ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

Ankara'da Eğitim Sen Genel Merkezi ve Alevi örgütleri  laik, bilimsel, anadilinde eğitim ve demokratik yaşam için 13  Şubat'ta Türkiye genelinde yapılacak okul boykotuna ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Eğitim Sen 2 No'lu Şube de bugün düzenlenen basın toplantısında bir araya gelen  Eğitim Sen Genel Merkezi, Alevi Bektaşi Federasyonu(ABF), Alevi Dernekleri Federasyonu (ADF), Alevi Vakıflar Federasyonu (AVF), Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Federasyonu (PSAKD), farklı inanç ve kimliklere yönelik  ayrımcı ve ötekileştirici uygulamalara karşı 13 Şubat'ta okulları boykot ettiklerini söyledi.

Toplantıda ortak açıklamayı yapan ABF Genel Başkanı Fevzi Gümüş, “İktidarın eğitimi tamamen dini kurallara göre düzenlemek hedefiyle 19. Milli Eğitim Şurasında aldığı karalarla ülkeyi nereye götürmek istediğinin açık kanıttır” diye konuştu. AKP'nin tüm topluma yönelik zorla “tek din”, “tek dil”, “tek mezhep” dayatmasını ve toplumun farklı kesimlere yönelik ayrımcı, dışlayıcı, farklı inanç ve kimlikleri aşağılamaya dayanan uygulamalarını kabul etmeyeceklerini dile getiren Gümüş,
iç güvenlik paketi ile de AKP Hükümetinin laik, bilimsel eğitime, demokratik yaşam isteyen halklara karşı  resmen savaş ilan ettiğini dile getirdi.

‘İNANÇLARI İSTİSMAR ETMEKTEN VAZGEÇİN’

Devletin kişisel alan olan inanç alanından elini çekmesi gerektiğini söyleyen Gümüş,” Siyasi iktidar inanç alanını kendi çıkarları için istismar etmekten derhal vazgeçmelidir” dedi.

13 Şubat'ta saat 13.00 de Güven park da toplanıp MEB'e yürüyeceklerini söyleyen Gümüş, sadece üye, öğrenci, velilere değil ülkenin geleceğinden endişe eden, farklı inançlardan, mezheplerden ve kimliklerden oluşan herkese çağrı yaptıklarını söyledi.

‘İZMİR VALİSİNİ KINIYORUZ’

İzmir valisinin yapılacak boykotla ilgili “gerekli işlemi yapar, cezalandırırız” açıklamasına değinen  Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca da, “Bunun için biz laik eğitim, demokratik yaşam diyoruz, AKP  baskıcı, klasik yöntemlerini valiler elliyle de hayatta geçirmek istiyor”dedi.   İzmir valisini kınadıklarını dile getiren Karaca tüm halkı saat 13.00 de Güvenpark oradan da MEB yürümeye davet etti.

Adana’da da Eğitim Sen Adana Şubesi üyeleri açıklama yaparak tüm halkı 13 Şubatta eyleme deste vermeye çağırdı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP'ten 13 Şubat boykot ve grevine destek

SONRAKİ HABER

Türkiye, Facebook'un en çok sansürlediği 2. ülke

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...