11 Şubat 2015 10:28

EMEP'ten 13 Şubat boykot ve grevine destek

Emek Partisi, AKP hükümetinin dayattığı gerici ve tekçi eğitime tepki göstererek 13 Şubat’ta yapılacak boykot ve iş bırakmayı desteklediğini açıkladı. (FOTOĞRAF: Nazım Serhat Fırat - Alevi örgütleri ve Eğitim Sen Pazar günü Kadıköy'de 'laik eğtim, demokratik Türkiye' mitingi düzenlemişti. )

Paylaş

Emek Partisi (EMEP), AKP hükümetinin dayattığı gerici ve tekçi eğitime tepki göstererek 13 Şubat’ta yapılacak boykot ve iş bırakmayı desteklediğini açıkladı.

Genel Başkan Yardımcısı Öznur Oğuz’un açıklaması şöyle:

“AKP Hükümeti, müfredat değişiklikleri ile ders programlarına, kitaplarına ve yardımcı kitaplarına dinsel referanslar getirerek toplumsal yaşamda muhafazakarlık politikalarını başlatmıştır. Felsefe, bilim, sanat derslerinin kaldırılması, otistik çocuklara zorunlu din dersi, okul öncesine fiili dini eğitim, 4+4+4 düzenlemesi, seçmeli derslerin de zorunlu din dersine çevrilmesi, okullara mescit zorunluluğu, imam hatiplere ayrıcalıklar, MEB-Diyanet-dini vakıf projelerle bu süreç ilerletilmiştir. En son 19. Milli Eğitim Şurası AKP hükümetinin tahayyül ettikleri toplum modelinde noktayı koymuştur.
Tekçi, gerici, ezberci, yarışmacı ve bilimsel olmayan karakteri ile sorunlu olan eğitim sistemi AKP politikaları ile sorunlar yumağına dönmüştür. İşçinin, emekçinin, yoksul halkın çocukları sermayenin çarkları arasına ucuz işgücü olarak hazırlanmakta, muhafazakar toplum projesi çocuklarımız ve kadınlar üzerinden örgütlenmeye çalışılmaktadır. AKP hükümeti, sömürücü, rantçı, yağmacı ve soyguncu politikalarının üzerini dini değerlerle ya da muhafazakarlıkla örtmeye, halkın inançları istismar ederek gerici politikalarına yedeklemeye çalışmaktadır.
Hükümetin gerici politikaları sadece eğitim alanı ile sınırlı değildir. Aile ve aktif nüfus paketi, özel istihdam büroları, kıdem tazminatları, özel güvenlik paketi vb. hükümet,  ekonomiden çalışma hayatına, örgütlenmeden hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına kadar her alanında emekçi halkın, çocuklarının, kadınların ve tüm ezilenlerin hayatını zapturapt altına alacak, tek adam, tek parti iktidarını pekiştirecek politikaları peş peşe gündeme getirmektedir.
Emek Partisi olarak, laik, bilimsel, anadilinde, demokratik eğitim mücadelesi veren Eğitim-Sen’in ve zorunlu din derslerinin, diyanetin kaldırılması, laiklik ve eşit yurttaşlık hakkı için uzun süredir mücadele eden Alevi örgütlerinin “Eğitimde gericileşmeye karşı, laik, bilimsel, anadilde eğitim ve demokratik yaşam” talebiyle 13 Şubat’ta gerçekleştireceği GREV ve BOYKOT kararını destekliyor, tüm halkımızı, gençleri, velileri, eğitimcileri bu grevi ve boykotu desteklemeye çağırıyoruz. “ (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mardin'de 'TMMOB'a dokunma' yürüyüşü

SONRAKİ HABER

‘Ötekileştirmeye ve ayrımcılığa karşı boykottayız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...