11 Şubat 2015 10:23

Mardin'de 'TMMOB'a dokunma' yürüyüşü

TMMOB Mardin İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, düzenledikleri yürüyüşle torba yasayı protesto etti. Yürüyüşe HDP ve DBP temsilcileri de katıldı.

Paylaş

TMMOB Mardin İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, torba yasaya karşı yürüyüş düzenledi. TMMOB yöneticileri, DBP ve HDP ile demokratik kitle örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, TMMOB binası önünde bir araya geldi. Kitle daha sonra "TMMOB'a dokunma" dövizleri ve sloganları eşliğinde Mardin Karayolu Parkı'na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından açıklama yapan TMMOB İKK üyesi Neslihan Çiçek, Ankara'da gerçekleşecek olan yürüyüşün 6 ana koldan gerçekleşeceğini ifade ederek, yapacakları yürüyüş ile AKP iktidarının TMMOB yasası ile imar, iskan, kültür ve tabiat varlıkları yasasında yapmayı planladığı rant amaçlı değişiklikleri protesto edeceklerini ifade etti. 

AKP iktidarının rant projeleri önünde duran TMMOB'u parçalama projelerini boşa çıkarmak için yürüyeceklerini kaydeden Çiçek, "Emekten, halktan, ülkemizden yana bütün demokratik güçleri, yürüyüş kollarımıza destek vermeye, gücümüze güç katmaya davet ediyoruz" dedi. (Mardin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan yokken diller çözülüyor!

SONRAKİ HABER

EMEP'ten 13 Şubat boykot ve grevine destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa