24 Temmuz 2011 08:25

Türkiye’de Filistin günleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayesinde, Filistin Ankara Büyükelçiliği ve Fatih Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 4. Filistin Kültür Haftası Etkinlikleri Sultanahmet Meydanı Amfi Tiyatro’da gerçekleştirildi. 23 Temmuz Cumartesi akşamı, saat 19.30’da Filistin Sergisi’nin bulunduğu çadırın a

Türkiye’de Filistin günleri
Paylaş

4. Filistin Kültür Haftası” etkinlikleri, “Filistin El Sanatları Sergisi”nin açılışıyla başladı. Açılış programın açılışında konuşan Filistin’in Ankara Büyükelçisi Nabil Maalouf, etkinliğin amacının, “Var olan bağı güçlendirmek” olduğunu söyledi.

Fatih Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Suvar da etkinliklerin 4’üncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Türkiye ile Filistin’in 400 yıl boyunca bir arada yaşadığını, tarihi ve kültürel bir çok ortak noktalarının bulunduğunu ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Dairesi Başkanı Onur Gözet de iki ülke arasındaki kültürel etkileşimin bu etkinlikler sayesinde daha da gelişeceğini söyledi. Daha sonra, Filistin Dış İşleri Bakanı Riyad Almaliki, Filistin’in Ankara Büyükelçisi Nabil Maalouf ve Fatih Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Suvar, “Filistin El Sanatları Sergisi’nin açılışını yaptı. Açılışın ardından Fatih Belediyesi Mehteran Takımı konser verdi. Filistinli El Aşıki Folklor Ekibi de sahne aldı.

Filistin’in çeşitli ülkelerde görev yapan 90 büyükelçisinin de katıldığı etkinliklere, yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösterdi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

“Herakles” Türkiye’ye geri dönüyor

SONRAKİ HABER

Fen Lisesi öğrencisinin çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...