11 Şubat 2015 10:01

Almanya'da IŞİD operasyonu

Stuttgart ve Bremen'de IŞİD'le işbirliği yaptığı iddia edilen radikal islamcı çevrelere yönelik operasyon düzenlendi. İçinde bir cami derneğinin de bulunduğu birçok ev ve iş yeri arandı.

Paylaş

Almanya, IŞİD şüphelerine yönelik operasyon düzenledi. Deutsche Welle'de yer alan habere göre, operasyonlar daha çok Stuttgart ve Bremen'de yoğunlaştı. Stuttgart Savcılığı operasyon kapsamında Baden-Württemberg eyaletinde 5 ev, 5 işyeri, 2 büro, bir cami derneği ve bir atölye arandı. IŞİD ve El Nusra taraftarı olduğundan şüphelenilen kişilerle ilgili operasyon çerçevesinde Bremen'de de aramalar yapıldı. Aramalar sırasında 5 kişi gözaltına alındı. 

Yaşları 28 - 42 arasındaki 5 zanlı, Suriye'de savaşan cihatçı örgütlere tıbbi ve diğer malzemelerle destek vermekle suçlanıyor. Zanlıların 2013 Ocak ayı ile 2014 Şubat aylarını kapsayan dönemde toplam 4 kullanılmış ambulansı ilgili yardım malzemeleriyle donatarak Türkiye üzerinden cihatçı örgütlere ulaştırdığı iddia ediliyor. Ayrıca cami derneğinde bağış için yardım çağrısı yapıldığı ve afişlerle kampanya yürütüldüğü öne sürülüyor.

Aramalarda muhtelif dokümanın yanı sıra harici bellek ve cep telefonlarına da el konulduğu belirtildi. Zanlıların Almanya'da herhangi bir somut eylem hazırlığında olmadığı kaydedildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB Ege kolu Aydın'da

SONRAKİ HABER

Soma’da ihmaller sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...