11 Şubat 2015 09:44

Kadına yönelik şiddetle mücadele için ilk adımlar atılıyor

8 ay önce Kadın Politikaları Daire Başkanlığı'nı kuran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kadına yönelik şiddetle mücadele için şimdi de İlk Kabul İstasyonu, Alo Şiddet Hattı ve üç ilçede Kadın Danışma Meclisleri açmaya hazırlanıyor.

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 8 ay önce oluşturulan Kadın Politikaları Daire Başkanlığı, oluşturulduğu kurulduğu günden bu yana çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Kadın Politikaları Daire Başkanı Yüksel Acer, yürütülen ve tamamlanma aşamasına gelen çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Acer, toplumsal eşitlik perspektifinin hem kurumsal hem de toplumsal yapıda daha çok içselleştirilmesinin yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliğinin merkezden köylere kadar yayılması için çalışmalar yaptıklarını anlattı. 

Şiddetle Mücadele Şube Müdürlüğü, Kadın Ekonomisini Güçlendirme Şube Müdürlüğü ve DİKASUM Şube Müdürlüğü kurduklarını ve hızla çalışmalara başladıklarını belirten Acer, şunları söyledi: "Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda sadece Diyarbakır için değil, bölgesel çapta hizmet veriyoruz. Bölgenin bütün illerinden bu yönlü talepler oluyor ve bütün illere çalışma götürmek durumunda kalıyoruz. Bölgede kadın sığınma evi sınırlı sayıda bu nedenle ilerleyen zamanlarda sığınma evlerinin artırılmasına yönelik çalışmalar başlatacağız. İlk Kabul İstasyonu açma hazırlıklarımız var. Hemen hemen son aşamaya gelindi. İlk Kabul İstasyonları, kadın sığınma evlerini tamamlayan bir çalışmadır. Bu açıdan önemlidir." 

ALO ŞİDDET HATTI KURULACAK

Şiddete maruz kalan ve sokağa çıkma olanağı bulunmayan kadınlar için "Alo Şiddet Hattı" kurma hazırlığı içinde olduklarını ve yakın bir zamanda uygulamaya başlayacaklarını da aktaran Acer, Batı illerine giderek mevsimlik işlerde çalışan tarım işçilerini kendi tarım alanlarında üretici haline getirmeye yönelik çalışmaları planlamaya başladıklarını vurguladı. 

ÜÇ İLÇEYE KADIN DANIŞMA MECLİSLERİ 

Acer, bunların dışında Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı oluşturduklarını ve üç mahallede uygulamaya başladıklarını da söyledi. Bu eğitimleri ulaşamadıkları dış mahalle ve ilçelere de götüreceklerini belirten Acer, "Çok sayıda kadın dış ilçelerde şiddete maruz kalıyor. Bizim haberimiz olmuyor. Bu amaçla Çermik, Hani ve Hazro ilçelerini pilot ilçe seçerek buralarda kadın danışma meclisleri kurma çalışmalarımız başladı. Hani ve Hazro'da tamamlanma aşama getirildi. İki-üç ay içinde diğer dış ilçelerimizde de kadın danışma meclisleri kurulacak ve oradan çalışmalar yürütülecek. Ayrıca köylere dönük gezici bir ekip kurmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu. (Diyarbakır/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

İranlı Kürt devrimcinin idamını önlemek için kampanya

SONRAKİ HABER

TMMOB Ege kolu Aydın'da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa