11 Şubat 2015 09:38

Gerzeli yaşam savunucularından 15'i beraat etti

Sinop Gerze'de kurulmak istenen termik santrallere karşı mücadele eden köylüler hakkında açılan 2 ayrı dava bugün Gerze Adliyesi'nde görülmeye devam edildi. 15 kişi hakkında beraat kararı verilirken, 40 kişinin yargılandığı dava ise 6 Mayıs'a ertelendi.

Paylaş

Sinop Gerze'de kurulmak istenen termik santrallere karşı mücadele eden köylüler hakkında açılan 2 ayrı dava bugün Gerze Adliyesi'nde görülmeye devam edildi. 15 kişi hakkında beraat kararı verilirken, 40 kişinin yargılandığı dava ise 6 Mayıs'a ertelendi.

Sinop'un Gerze ilçesinde Anadolu Grubu tarafından yapılmak istenen termik santrale karşı verdikleri direniş sırasında maruz kaldıkları polis ve asker şiddeti ile hatırlanan ilçe sakinleri hakkında açılan 4 ayrı davadan 2'si bugün görülmeye devam edildi. Gerze Adliyesi'nde görülen davalardan ilki, şirketin 23 Ağustos 2011 tarihinde gece yarısı izinsiz sondaj yapmasını engelleyen 15 kişi hakkında açılan dava oldu. Dava kapsamında tutuksuz yargılanan tüm sanıklar hakkında yaptıkları savunmaların ardından beraat kararları verildi.

Adliyede görülen diğer dava ise 5 Mayıs 2011 tarihinde yine termik santral inşaatına karşı çıkarak yaşam alanlarına sahip çıkan 40 kişi hakkında açılan dava oldu. Görülen bu dava ise 6 Mayıs tarihine ertelendi.

Gerzeli yaşam savunucuları hakkında termik santral inşaatına karşı çıktıkları için toplanma 4 dava açılmıştı.
Bugün görülen davaların dışında 3 Mayıs 2010 tarihinde şirkey yetkililerince yapılan ÇED toplantının protesto edilmesine ilişkin 8 kişi hakkında açılan davanın 12 Kasım 2014 tarihinde görülen son duruşmasında 5 kişi hakkında beraat kararı verilmiş, diğer 3 kişiye ise 8 ay 10 gün hapis cezası verilmişti. Verilen bu ceza, daha sonra 5 bin TL'lik para cezalarına çevrilmişti.

Açılan bir diğer dava ise haklarında daha önce dava açılan Gerzilelerin hakim huzuruna çıktığı 28 Ekim 2011 günü adliye önünde yapılan protesto eylemine katılan 21 kişi hakkında açılan dava olmuştu. Bu davada yargılanan 21 kişiden 20'si için beraat kararı verilirken, Melek Akgöz isimli bir yurttaşa ise mahkeme tarafından 1 yıl 5 ay 3 gün hapis cezası uygun görülmüştü. Verilen bu hapis cezası Akgöz'ün avukatlarının itiraz başvurusu üzerine Yargıtay'da sonuçlanmayı bekliyor. (Sinop/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD'e katılmak isteyen 14 kişi yakalandı

SONRAKİ HABER

İranlı Kürt devrimcinin idamını önlemek için kampanya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...