11 Şubat 2015 07:43

ABD'nin ardından İngiltere de Yemen elçiliğini kapattı

ABD'nin dün Yemen elçiliğini kapatmasının ardından, İngiltere de Yemen'in başkenti Sana'daki büyükelçiliğini güvenlik gerekçesiyle kapattı

Paylaş

ABD'nin dün Yemen elçiliğini kapatmasının ardından, İngiltere de Yemen'in başkenti Sana'daki büyükelçiliğini güvenlik gerekçesiyle kapattı

Yemen'de Husilerin yönetime el koymasının ardından tırmanan kaos nedeni ile ABD'nin ardından İngiltere de başkent Sana'daki elçiliğini kapatma kararı aldı. Elçiliğin kapatılmasının ardından Washington'un elçilik çalışanlarına verdiği talimata göre, ABD'nin elçilik çalışmaları gerekirse Sana'daki Türkiye veya Cezayir büyükelçilikleri üzerinden yapılacak.

ABD Büyükelçisi'nin bugün Yemen'den ayrılacağı bildirilirken, büyükelçiliğin ne zaman kapatılacağı hakkında kesin bir tarih verilmedi. ABD, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi'nin geçen ay istifa etmesinin ardından güvenlik gerekçesiyle Yemen'deki büyükelçiliğinde işlemleri kısa süreliğine durdurduğunu açıklamıştı. Öte yandan Rueters'da yer alan habere göre İngiltere de Sana'daki Büyükelçiliği'ni kapattı. Ancak konuya ilişkin Londra tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Eylül ayından itibaren başkent Sana Husilerin kontrolü altındaydı. Şii Husi milislerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı basmasını takiben, 23 Ocak'ta da Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi istifa etmiş, Başbakan Halit Bahhah da onu izlemişti. Husiler de 6 Şubat'ta ülkede "tırmanan kaosa son vermek" gerekçesi ile yönetime el koydu. Meclisi feshederek, yerine Geçici Ulusal Konseyi getirdi. Yemen'de 4 aydır tırmanan kaos darbe ile dinmediği gibi şiddet olaylarında artış yaşanıyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Dünya'nın çekirdeğinde geçmişe yolculuk

SONRAKİ HABER

Fişlenen çocuklarla 'polisçilik' oynanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...