11 Şubat 2015 05:14

Erzurum’da yolların açılmasında ırkçı yaklaşım iddiası

Erzurum’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 350’den fazla köy ve mezranın yolu kapanırken, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin, bu yerlerin DBP’li Karaçoban, Karayazı, Hınıs ve Tekman belediyelerine bağlı olması nedeniyle yollarını açmadığı ileri sürüldü. DBP’li Hınıs Belediyesi Eş Başkanı Hasan Basri Fırat, DBP’li belediyelerin bütçelerinden alınan para ile AKP’li ilçe belediyelerine hizmet verildiğini kaydetti.

Paylaş

Kar yağışının yeniden şiddetlenmesi ile 350’den fazla köy ve mezra yolunun kapandığı Erzurum’da, Büyükşehir Belediyesi yerleşim yerlerinin yolunun açılması için herhangi bir çalışma yürütmüyor. Büyükşehir Yasası ile birlikte ana cadde, alt yapı, su, köy ve mezra yollarının açılması Büyükşehir Belediyesi’nin çalışma alanında olmasına ve her ay ilçe belediyelerinin bütçesinden yüzde 45 kesinti yapılmasına rağmen hiçbir çalışma yürütülmüyor. Erzurum ve ilçelerinde 2 gün devam eden etkili kar yağışı nedeniyle Hınıs’ta 105, Tekman’da 114, Karayazı’da 110 ve Karaçoban’da ise 30 köy ve mezra yolu halen ulaşıma kapalı. 

‘DBP’li BELEDİYELER BENDEN HİZMET BEKLEMESİN' 

Duruma tepki gösteren DBP’li Hınıs Belediyesi Eş Başkanı Hasan Basri Fırat, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in “DBP’li belediyeler benden hizmet beklemesin” dediğini ileri sürerek, DBP’li belediyelerin bütçelerinde alınan para ile AKP’li ilçe belediyelerine hizmet verildiğini vurguladı. Fırat, “Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ‘DBP’li belediyeler benden hizmet beklemesin’ diyor her yerde. Karaçoban, Karayazı, Hınıs ve Tekman belediyeleri DBP’li olduğu için Büyükşehir Belediyesi tarafından hiçbir hizmet verilmiyor. Her ay belediye bütçelerimizden yüzde 45 kesinti yapıyor Büyükşehir Belediyesi. Buna rağmen her hizmetten yoksun bırakılıyoruz. Bizim bütçemizden çıkan paralar AKP’li ilçe belediyelerine hizmet veriliyor ve bizler de bundan yoksun bırakılıyoruz” dedi. 

Kendi imkanlarıyla köy ve mezra yollarını açmaya çalıştıklarını belirten Fırat, şunları aktardı: “Büyükşehir’in çalışma alanına girmesine rağmen köy ve mezra yollarını biz açmaya çalışıyoruz. Kısıtlı imkanlarımız nedeniyle başa çıkamıyor, ekipmanlarımız da eksik kalıyor. Biz de halkı mağdur etmemek için kendimizce elimizde olan kepçe ile çalışma yürütüyoruz.”  

'ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR'

Konuya ilişkin telefonla görüştüğümüz Büyükşehir Belediyesi Hınıs Koordinasyon Başkanı Burhan Sever ise “Çalışmalarımız tüm ilçelerde devam ediyor. Kar ıslak olduğu için makinelerimiz zorlanıyor. Yolları kapalı olan köy yollarını açma çalışmalarımız devam ediyor. Kaç tane köy yolu kapalı tam olarak bilemiyorum” dedi. (Erzurum/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Pınar Selek yeni kitabını tanıttı

SONRAKİ HABER

Erdoğan, İspanyolca tweet attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...