24 Temmuz 2011 07:37

Abluka altında linç protestosu

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku ile İstanbul Demokratik Kent Konseyi bileşenleri, Taksim Meydanı’nda düzenledikleri eylemle  son bir haftada Kürtlere yönelik gerçekleşen linç girişimlerini protesto etti ve demokratik özerkliği selamladı.Siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri  “Direne direne kaz

Abluka altında linç protestosu
Paylaş

Siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri  “Direne direne kazanacağız”, “Eşitlik, kardeşlik, Demokratik özerklik”, “Linçlere geçit vermeyeceğiz” sloganlarıyla Taksim Meydanı’nda bir araya geldi. Meydanda gerçekleştirilen oturma eyleminin ardından Tülin Korkmaz, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku ile İstanbul Demokratik Kent Konseyi bileşenlerinin hazırladığı basın açıklamasını okudu. Korkmaz,  PKK’nin ilan ettiği ateşkese rağmen askeri ve siyasi operasyonları sürdüren devletin, Kürt halkının iradesini kıramadığını belirtti. Demokratik Özerklik kararının hemen ardından Kürt halkına yönelik saldırıların yeni bir boyut kazandığını dile getiren Korkmaz , son olarak Silvan’da çıkan çatışmada henüz açıklığa kavuşmamış bir nedenle yaşamını yitiren askerler bahane edilerek şovenizmin körüklendiğine dikkat çekti. Korkmaz, BDP binalarına ve Kürt halkına yönelik saldırılarının bilinçli bir kışkırtmayla yapıldığını ifade etti. Devrimciler, sosyalistler, komünistler ve gerçek demokrasi savunucuları olarak barış, kardeşlik ve özgürlük için mücadelelerini yükselteceklerinin altını çizen Korkmaz, “BDP binaları ve Kürtlere yönelik saldırılar devlet eliyle kışkırtılmıştır. Linçler yine güncel bir konu olarak karşımızda durmaktadır, sanatçı Aynur Doğan Kürtçe ezgilerini söylediği için saldırıya uğramıştır” dedi. Korkmaz, Kürt halkına yönelik askeri ve siyasi operasyonların bir an önce durdurulmasını ve tutuklu milletvekillerin serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

DEMOKRATİK ÖZERKLİĞE DESTEK

Açıklamada ayrıca, "Demokratik Toplum Kongresi'nin 14 Temmuz günü ilan ettiği 'Demokratik Özerklik' kararı devletin tekçi, inkârcı, zorba anlayışı karşısında dizleri üzerinde uzlaşmayı reddeden Kürt halkının kendi kaderini tayin hakkını kullanma iradesidir" denilerek Demokratik Özerklik selamlandı. (İstanbul/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Boşanma sürecinde olduğu karısını öldürüp intihar etti

SONRAKİ HABER

Amy Winehouse ölü bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...