10 Şubat 2015 14:31

Nilgün Tunçcan Ongan HDP'den aday adayı

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi, Evrensel Yazarı Doç. Dr. Nilgün Tunçcan Ongan, Haziran 2015'te yapılacak olan genel seçimlerde HDP'den milletvekili aday adayı olmak için üniversitedeki görevinden istifa etti.

Paylaş

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi Öğretim üyesi Doç. Dr. Nilgün Tunçcan Ongan, Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

İşçi hareketi, sendikal örgütlenme özgürlüğünün önündeki engellerle ilgili çalışmalarıyla tanınan Ongan, SEKA direnişi, TEKEL direnişi, Hava İş grevi, Metal işçilerinin grevi, Ülker işçilerinin direnişi gibi emek mücadelelerine akademik çevrelerden destek örgütlenmesi kampanyalarının düzenlenmesinde de aktif biçimde yer aldı.

1974 Ankara doğumlu olan Doç. Dr. Nilgün Ongan, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü'nde lisansını tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü AB'nin Sosyal Politikaları ve Endüstri İlişkileri üzerine yüksek lisans yaptı. Doktorasını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi üzerine yapan Ongan, Haziran 2014'ten beri gazetemizde köşe yazarlığı yapıyor.

Kamuoyunda "Taş atan çocuklar" olarak bilinen TMK mağduru çocuklar için oluşturulan Çocuklar İçin Adalet Girişimi'nde yer alan Ongan, Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin iadesi ve Müge Tuzcuoğlu'nun özgürlüğüne kavuşması için yürütülen kampanyalarda aktif olarak yer aldı. Ongan, HDP Danışma Kurulu üyesi Prof. Dr. Hakan Ongan'la evli ve bir çocuk annesi. (İSTANBUL)

NİLGÜN TUNÇCAN ONGAN'IN EVRENSEL'DEKİ TÜM KÖŞE YAZILARI

ÖNCEKİ HABER

IŞİD'in elindeki Mueller'in öldüğü doğrulandı

SONRAKİ HABER

Öğrenciler konteynerden kurtuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...