10 Şubat 2015 12:37

Doğumhanede karışan bebekler için 20 yıl sonra tazminat

Fransa’da mahkeme, 20 yıl önce bebekleri karıştırılan iki aileye 1,8 milyon avro tazminat ödenmesine hükmetti. Grasse Yüksek Mahkemesi'nde görülen davada, doğumun gerçekleştiği Cannes Uluslararası Kliniği ile sigorta şirketinin çocuk başı 400 bin avro tazminat ödemesi karara bağlandı.

Paylaş

Fransa’da mahkeme, 20 yıl önce bebekleri karıştırılan iki aileye 1,8 milyon avro tazminat ödenmesine hükmetti.

Grasse Yüksek Mahkemesi'nde görülen davada, doğumun gerçekleştiği Cannes Uluslararası Kliniği ile sigorta şirketinin çocuk başı 400 bin avro tazminat ödemesi karara bağlandı. Mahkeme, ebeveynlerin her birine de 300 bin avro ödenmesine hükmetti. Ayrıca, çocukların kardeşlerinin her birine de yine 60 bin avro tazminat ödenecek

1994 yılında meydana gelen olayda, doğum sonrası bebek sarılığı teşhisi konulan Manon isimli bebek, yeni doğan başka bir bebekle aynı kuvöze konuldu. 4 gün kuvözde kalan bebekleri hemşire asistanı karıştırarak yanlış ailelere teslim etti. Çocuğunu teslim alan o dönem 20 yaşında olan genç anne Sophie Serrano’nun şüpheleri ise hastane yönetimi tarafından dikkate alınmadı. Bu büyük hata, Manon 10 yaşındayken ailenin çocuğun fiziksel olarak kendilerine benzememesi nedeniyle yaptırdıkları DNA testi ile ortaya çıktı. Ailelerin, biyolojik kızlarını alma taleplerinin olmadığı belirtilirken, kızların büyüdükleri ebeveynleriyle yaşamaya devam edeceği aktarıldı.

Aralık ayında görülen davada aileler 12 milyon avro tazminat talebinde bulunmuştu. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Yoksulluk intihar ettirdi

SONRAKİ HABER

Hidayet Karaca’nın avukatları, reddi hakim talebinde bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...