10 Şubat 2015 12:24

Bu hastaneye göre herkes Türk!

Ankara Onkoloji Hastanesinin muayene raporlarında isim ve doğum tarihi gibi bilgilerin bulunduğu yere 'ırk' seçeneğinin konduğu ve karşısına otomatik olarak 'Türk' yazıldığı ortaya çıktı.

Paylaş

Ankara Onkoloji Hastanesinin muayene raporlarında isim ve doğum tarihi gibi bilgilerin bulunduğu yere “ırk” seçeneğinin konduğu ve karşısına otomatik olarak “Türk” yazıldığı ortaya çıktı. Annesinin muayene raporunda “ırk” seçeneği bulunmasına tepki gösteren Akademisyen Yalçın Çakmak ve arkadaşı Akademisyen Ahmet Bülent Özer gözaltına alındı.

Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Andiçen ek hizmet binasında hastaların muayene raporlarında isim, doğum tarihi ve kilo gibi bilgilerin bulunduğu alanda “ırk” seçeneğinin de bulunduğu ortaya çıktı. Üstelik, “ırk” bilgisinin karşısına otomatik olarak “Türk” yazılıyor. Olay, Akademisyen Yalçın Çakmak’ın annesi Nurten Akdoğan’ın muayenesi sırasında ortaya çıktı.

Çakmak ve akademisyen arkadaşı Ahmet Bülent Özer, Akdoğan’ın “bilgisayarlı kemik mineral ölçümü” raporunda “ırk” seçeneği karşısına “Türk” yazılmasına tepki göstererek bir açıklama yapılmasını istedi. Bunun üzerine, odada bulanan doktordan açıklama bekleyen Çakmak ve Özer’e “Siz Kürt’sünüz bunun için geldiniz” gibi ifadeler kullanıldı. Ardından, odaya giren özel güvenlik birimleri Özer ve Çakmak’ı zor kullanarak dışarı çıkarmak istedi. Daha sonra hastane önüne gelen iki polis ekibi Özer, Çakmak ve Akdoğan’ı göz altına aldı.

Olaya müdahale ederek akademisyenlere zor kullanan özel güvenlik görevlileri hakkında ise herhangi bir işlem yapılmadı. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Koca hastanede sadece 1 MR cihazı

SONRAKİ HABER

İstedikleri sadece yakın bir okul

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa