10 Şubat 2015 11:42

Suriye ordusu ve Hizbullah'tan güney cephesi operasyonu

Suriye ordusu ve Hizbullah’ın Dera ve Kunaytra bölgelerinde geniş çaplı bir operasyon başlattığı bildirilirken, Suriye ordusunun Deyr el-Ades bölgesinin kontrolü altına aldığı öğrenildi.

Paylaş

İran’da yayımlanan Maşrık gazetesinin haberine göre Suriye ordusu dün sabah Dera’nın stratejik öneme sahip Deyr el-Ades bölgesini tamamen kontrol altına aldı. 

Deyr el-Ades bölgesindeki silahlı grupların ağır kayıplar verdiği ve bölgeyi tamamen kontrol altına alan Suriye ordusunun silahlı grupların yerleştirdiği bombaları ve mayınları temizlemeye başladığı bildirildi. 

Yakın Doğu Haber'de yer alan habere göre Suriye ordusu ile Hizbullah’ın güney cephesi operasyonları kapsamında Şam’ın batı kırsalı ile Kunaytra kırsalının sınır hattında bulunan Fatıma, Raid, el-Mukrin ve Mera’i ve Danci bölgelerini kontrol altına aldığı, Suriye ordusu ile Hizbullah’ın kuşatması altındaki Deyr Meker köyünün ise kontrol altına alınmak üzere olduğu ifade edildi.

Operasyonların çok hızlı ve sürpriz nitelikte geliştiğinin belirtildiği haberde operasyonun henüz ilk saatlerinde silahlı grupların çok sayıdaki komuta merkezinin yok edildiği bildirildi.

Kunaytra çevresinde başlatılan operasyonda Mera’i tepesi ve Recm es-Sayd ile Dera ve Kunaytra arasında kalan el-Habbariye köyünün kontrolünün Suriye ordusu tarafından ele geçirildiği bildirildi.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yüksekdağ: Vaktiniz varken paketi derhal geri çekin

SONRAKİ HABER

‘Yıkım ve tehditlerinize boyun eğmeyeceğiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...