10 Şubat 2015 11:37

Diyarbakır'da bisiklet yolu tamamlanmak üzere

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Mahabad Bulvarı'nın üstünde yaptığı 11 kilometre uzunluğundaki kentin ilk bisiklet ve yürüyüş yollarını tamamlama aşamasına getirdi.

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, "2014 Amed Seçim Beyannamesi"nde proje olarak geçen bisiklet ve yaya yollarının düzenlenmesi ve yaygınlaştırılması kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Kentin coğrafik yapısının bisiklet kullanımına müsait olması, gençlerin, çocukların, kadınların güvenli bir şekilde bisiklet sürebilmesi ve sağlıklı yaşam için yürüyüşlerini yapabilmesi amacıyla önemli bir çalışmayı tamamlama aşamasına getirdi.

DBB Fen Daire Başkanlığı, halk tarafından 75 olarak adlandırılan Mahabad Bulvarı'nın üst kısmında başlatılan çalışma doğrultusunda, yürüyüş parkuru, bisiklet yolu, kaldırım, yeşil alan ve otopark düzenlemesini bitirme noktasına getirdi. 5.5 geliş km., 5.5 km. gidiş şeklinde toplam 11 kilometrelik yürüyüş parkuru ve bisiklet yolları yapıldı. Genişlikleri ise 3'er metre olarak düzenlendi.

YAKINDA HİZMETE SUNULACAK

Yaklaşık 6 milyon liraya mal olan ve kentin ilk yürüyüş parkuru ve bisiklet yolu olma özelliğini taşıyan bu çalışma kapsamında engelli yurttaşlar için de özel kaldırım taşı konuldu. Akşam saatlerinde parkuru ve yolları kullanan vatandaşların kendilerini güvende hissetmesi için yeterli sayıda aydınlatma direkleri yerleştirildi. Çalışma 15 Mart 2015 tarihinde tamamlanıp, halkın hizmetine sunulacak.

Belediye, bisiklet ve yürüyüş yollarını kentin başka yerleşim alanlarında da yaygınlaştırmayı hedefliyor. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Grev yasağına karşı ortak mücadele ve dayanışma çağrısı

SONRAKİ HABER

Yüksekdağ: Vaktiniz varken paketi derhal geri çekin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...