10 Şubat 2015 11:01

Bakan devreye girdi sözleşme imzalandı

Olmuksan AŞ’ye bağlı 7 işyerinde greve saatler kala Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in araya girmesiyle yapılan görüşmede anlaşma sağlandı.

Paylaş

Olmuksan AŞ’ye bağlı 7 işyerinde greve saatler kala Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in araya girmesiyle yapılan görüşmede anlaşma sağlandı.

Sendikadan yapılan açıklamada 2 yıllık imzalanan sözleşmeyle birinci altı ay için ücretlere yüksek ve düşüğe doğru kademeli olarak yüzde 10 ile yüzde 40 arasında artış (fabrika ortalaması yüzde 14) yapıldığı bildirildi. İkinci ve üçüncü altı aylarda enflasyon artı 1’er puan, dördüncü altı ay ise enflasyon artı 2 puan artış sağlandı.

Sözleşmeyle hafta tatili çalışmasının yüzde 125 zamlı ödenmesi kararlaştırıldı. Sözleşmeye göre genel tatil günü çalışması yüzde 150, dini bayramlarda yapılan çalışmalar ise yüzde 175 zamlı ödenecek. Sosyal yardımlarda ise birinci yıl her ay 220 lira, ikinci yıl her ay 250 lira ödenmesi kararlaştırıldı. Kıdem teşviki olarak da 5 yılı dolduranlara 30 günlük ücret, 10 yılı dolduranlara 45 günlük ücret, 15 yılı dolduranlara 60 günlük ücret, 20 yılı dolduranlara 70 günlük ücret, 25 yıl ve üzeri kıdemi olanlara 80 günlük ücret ödenecek. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Soma işçileri: Tazminat verilmeden geri dönmeyeceğiz

SONRAKİ HABER

Zam ayı dert ayı oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...