10 Şubat 2015 10:30

Bozdağ: İç Güvenlik Paketi komisyondan geçtiği gibi yasalaşacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Meclis'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İç Güvenlik Paketi ile ilgili Bozdağ, "İç Güvenlik Paketi'nin Meclis kapanmadan önce yasalaşacağını biliyorum. Benim bildiğim, yasada bir değişiklik yok. Komisyondan geçtiği gibi yasalaşacak" dedi.

Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Meclis'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İç Güvenlik Paketi ile ilgili Bozdağ,

"İç Güvenlik Paketi'nin Meclis kapanmadan önce yasalaşacağını biliyorum. Benim bildiğim, yasada bir değişiklik yok. Komisyondan geçtiği gibi yasalaşacak" dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanlığına seçilen Zühtü Arslan'ı tebrik eden Bekir Bozdağ, "Anayasa Mahkemesi'nin başında, anayasa hukuku profesörü bir hocamız görev yapacaktır. Zühtü Arslan Bey geçmişi itibariyle çok başarılı bir bilim adamı. Anayasa Mahkemesi tecrübesi de var. Ülkemiz için hukukumuz için faydalı hizmetler yapacağına yürekten inanıyorum" dedi.

‘HAŞİM KILIÇ BEYEFENDİ İLE DE İYİ ÇALIŞTIK BEĞENMEDİĞİMİZ KARARLARIN SAYISI DAHA AZ’

Bozdağ, "Zühtü Arslan ile Haşim Kılıç'la çalıştığınızdan daha rahat bir şekilde çalışabileceğinize inanıyor musunuz?" sorusuna, "Biz Haşim Kılıç Beyefendi ile de iyi çalıştık. Belki bir yıl içerisinde bir takım şeyler oldu ama baktığınızda Haşim Kılıç'la da iyi çalıştık. Bugüne kadar verdiği kararlar ortada. Bizim eleştirdiğimiz pek çok karar oldu. Bizim eleştirilerimiz de ortadadır. Ama bir insanı değerlendirirken sadece eleştirilen konularla ilgili değil, takdir edilen konularla beraber değerlendirmekte fayda var. Haşim Kılıç da Başkanlık, Başkanvekilliği ve üyelik yaptığı süre içerisinde ki toplam 25 yıl yapıyor, pek çok önemli kararlara imza atmıştır. Bizim beğenmediğimiz kararlar var, takdir ettiğimiz kararlar var. Beğenmediğimiz kararların sayısı daha az" diye yanıt verdi. Haşim Kılıç'ın kendisini en çok ‘darbeci’ eleştirisinin üzdüğünü açıklamasına Bozdağ, "Sayın Kılıç'ın kendi şahsi değerlendirmeleri hakkında 'niye böyle dedi?' demek benim işim değil. O kendi açısından olayı nasıl değerlendiriyorsa öyle ifade ediyor" diye konuştu.

‘İSMAİL RÜŞTÜ CİRİT YARGITAY'A, HUKUK SİSTEMİMİZE HİZMET EDECEĞİNE YÜREKTEN İNANIYORUM’

Yargıtay Başkanlığı'na seçilen İsmail Rüştü Cirit'i de tebrik eden Bozdağ, "Görev süresi içinde Yargıtay'a, hukuk sistemimize hizmet edeceğine, faydalı olacağına yürekten inanıyorum" dedi.

‘İÇ GÜVENLİK PAKETİ KOMİSYONDAN GEÇTİĞİ GİBİ YASALAŞACAK’ 

İç Güvenlik Paketi ile ilgili Bozdağ, "Şu anda Grup Başkanvekili arkadaşlarımız ile görüşme yapmış değilim, ertelenme sebebini bilmiyorum ama İç Güvenlik Paketi'nin Meclis kapanmadan önce yasalaşacağını biliyorum. Benim İç Güvenlik Paketi'nin detayları üzerinde bir değerlendirme yapmam doğru olmaz. İçişleri Bakanımız yasayı takip ediyor. Benim bildiğim, yasada bir değişiklik yok. Komisyondan geçtiği gibi yasalaşacak. Yeni bir gelişme varsa ondan da haberim yok." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Vicdani retçi Mehmet Tarhan’a hapis ve para cezası!

SONRAKİ HABER

Güney Kore'ye 'biber gazı satma' çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...