10 Şubat 2015 10:21

Hakkari'de 'iyi çocuklar' mı devrede?

Hakkari'de yaşayan Kahraman ailesi, evlerinin önüne gelen maskeli kişilerin kendilerini takibe aldığını ileri sürerek, can güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle İHD'ye başvurdu.

Paylaş

Hakkari'de yaşayan Kahraman ailesi, evlerinin önüne gelen maskeli kişilerin kendilerini takibe aldığını ileri sürerek, can güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle İHD'ye başvurdu. 

Hakkari'nin Gazi Mahallesi, Avukat Muhsin Zeydan Caddesi üzerindeki evde yaşayan Cihan Kahraman, 6 Şubat günü sabaha karşı 03.20 sularında evin dış kapısının sesiyle uyandığını, uyanıp evden dışarı çıktığında maskeli kişilerin evin önünden uzaklaşarak 68 ES 868 plakalı Nissan Navara marka araca binip hemen uzaklaştığını, diğer aracın ise uzakta onları koruduğu iddiasıyla İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi'ne başvurdu. Aile ile birlikte düzenlenen basın toplantısında konuşan İHD Şube Sekreteri Sait Çağlayan, yaşanan durumun Şemdinli olayını anımsattığını dile getirdi. 

Şemdinli olayında dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın, "Tanırım, iyi çocuklardır" dediği kişilerin tekrardan işe koyulduğu endişesi içerisinde olduklarını söyleyen Çağlayan, yetkililerden bu gibi olayların üzerinde durmalarını ve ortaya çıkarmalarını istedi. 

Cihan Kahraman ise evlerinin önünde bekleyen kişilerin maskeli olduklarını ve yaşanan durumun onlara 90'lı yılları anımsattığını dile getirdi. Tedirgin olduklarını ve can güvenliklerinin bulunmadığını söyleyen Kahraman, "Bir daha 1990'lı yıllara geri dönmek istemiyoruz" dedi. 

Aile, söz konusu kişilerin yakalanması için Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Şivan Perwer’in kardeşi AKP'den aday oldu

SONRAKİ HABER

Vicdani retçi Mehmet Tarhan’a hapis ve para cezası!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...