10 Şubat 2015 07:40

Müzeyyen Senar uğurlandı

Cumhuriyet kuşağının müzik çınarı Müzeyyen Senar, Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi. Senar'ı sevenleri yalnız bırakmadı.

Paylaş

İzmir’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sanatçı Müzeyyen Senar, Bebek Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi. Sanatçıyı son yolculuğunda sevenleri yalnız bırakmadı. 

Cumhuriyet sanatçısı olarak tarihe geçen Müzeyyen Senar 97 yaşında tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybetmişti. Ünlü sanatçı Senar için Bebek Camii’nde cenaze namazı kılındı. Namaz öncesinde camiye gelen çok sayıda ünlü isim cenazeye katıldı. Cenazeye İstanbul Valisi Vasip Şahin, eski Basın İlan Kurumu Başkanı Mehmet Atalay, sanatçılar Muazzez Abacı, Sibel Can, Tarkan, Cemil İpekçi, Bülent Ersoy'la birlikte bir çok sanatçı, Senar'ın yakınları ve vatandaşlar katıldı. Cenaze töreninde taziyeleri Senar’ın yakınları kabul etti. Cenaze namazının ardından omuzlara alınan Senar’ın tabutunu sevenleri alkışlarla karşıladı. 

Senar'ın cenazesi, namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na toprağa verildi. 

Müzeyyen Senar'ın kızı Feraye Işıl, "Annem çok güzel anılar bıraktı. Benim için ölmedi, onu çok özleyeceğiz. Türk halkının büyük kaybı" dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Asya Abdullah: Rojava için güvenlik koridoru oluşmalı

SONRAKİ HABER

Haşim Kılıç, AYM Başkanlığı'ndan erken emekli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa