10 Şubat 2015 00:34

TOMA'yı 'uyaran' gazetecinin davası başlıyor

Ankara’da Berkin Elvan gösterileri sırasında TOMA’ya yaklaşarak yersiz güç kullanmaması uyarısında bulunan Gazeteci Rahmi Yıldırım üç yıla kadar hapisle yargılanacak. (Fotoğraf: BirGün Gazetesi Muhabiri Recep Yılmaz)

Paylaş

Gezi direnişi sırasında ekmek almaya giderken polisin attığı gaz fişeğiyle yaralanan Berkin Elvan’ın ölümü üzerine Ankara’da yapılan protesto gösterileri sırasında TOMA’ya yaklaşarak yersiz şiddet uygulamaması uyarısında bulunan Emekli Subay Gazeteci Rahmi Yıldırım’ın yargılanmasına bugün başlanacak. Davanın ilk duruşması Ankara 33. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

TOMA’YI UYARINCA POLİSE DİRENMİŞ OLDU
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu Savcısı Mehmet Taştan’ın mart ayındaki gösterilerin üzerinden 6 ay geçtikten sonra hazırladığı iddianame, Ankara 33. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Buna göre, Berkin Elvan için 13 Mart 2014 tarihinde Ankara’da düzenlenen protesto gösterileri sırasında gözaltına alınan 13 kişi hakkında, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na muhalefetten dava açıldı. Sürekli basın kartı sahibi Rahmi Yıldırım da Kızılay’daki gösteriler sırasında gözaltına alındı. Yıldırım, emniyetteki ifadesinde, emekli jandarma subayı olarak TOMA’ya yersiz şiddet uygulamaması yönünde sözlü uyarıda bulunduğunu anlattı. Buna karşın, Yıldırım’ın uyarısı, iddianamede “polise direnme” olarak nitelendirildi. 
İddianamede Rahmi Yıldırım’ın “TOMA’nın önünde durarak ilerlemesini engellediği ve görevli emniyet mensupları ile tartışarak görevlerini yapmalarına mani olmaya çalıştığı” öne sürüldü. 
Gazetecinin TOMA uyarısına üç yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, Mert Cemal Çaba adlı vatandaşın polisin attığı plastik mermiyle yaralanması ve Dışkapı Devlet Hastanesine kaldırılmasıyla ilgili olarak “Meçhul Sanık hakkında kamu malına zarar verme, taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma suçundan kovuşturmaya yer olmadığına” karar verildi. 
(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

14 yabancı sorunları çözer mi?

SONRAKİ HABER

Kimlik savaşçıları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...