09 Şubat 2015 14:09

Olmuksan’da son dakika anlaşması

SELÜLOZ-İŞ Sendikasının örgütlü olduğu Olmuksan’ın Adana, Çorlu, Çorum, İnegöl, İzmir, Gebze ve Edirne’de bulunan fabrikalarında çalışan işçileri kapsayan toplusözleşme görüşmesinde, greve saatler kala anlaşma sağlandı.

Paylaş

SELÜLOZ-İŞ Sendikasının örgütlü olduğu Olmuksan’ın Adana, Çorlu, Çorum, İnegöl, İzmir, Gebze ve Edirne’de bulunan fabrikalarında çalışan işçileri kapsayan toplusözleşme görüşmesinde, greve saatler kala anlaşma sağlandı. Varılan anlaşmayla işçi ücretlerine ilk altı ay için yüzde 14 zam yapılacağı bildirildi.

İşçiler sözleşme görüşmelerinde eşit iş yapan işçiler arasındaki ücret farkının bulunduğuni belirterek, bu farkın giderilmesini ve düşük ücretlerin belli bir seviyeye çekilmesinin ardından ücret gruplarına göre zam yapılması talep ediyordu. Bu talepleri reddeden patron ise grevi engellemek için grev oylamasını gündeme getirmişti. 964 kişinin katıldığı oylamada 630 sendika üyesi olmasına karşın 710 kişi greve evet demişti.

Greve saatler kalan patronla sendika arasında görüşmeler yeniden başlarken, görüşmelerde anlaşmaya varıldı. Anlaşmaya göre ilk altı ay için ücretlere yüzde 14 zam yapıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Manisa Bakkallar Odasına yolsuzluk operasyonu

SONRAKİ HABER

Erciş'te 5 kişi göz altına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...