09 Şubat 2015 13:04

Van İKK 'Torba Yasa Tasarısı'na karşı yürüyecek

TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu (İKK) üyeleri basın açıklaması yaparak "Torba Yasa Tasarısı"na karşı Türkiye'nin farklı bölgelerinden Ankara'ya yürüyüş başlatacaklarını duyurdu.

Paylaş

Fazıl ERÜŞ
Van

TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu (İKK) üyeleri basın açıklaması yaparak "Torba Yasa Tasarısı"na karşı Türkiye'nin farklı bölgelerinden Ankara'ya yürüyüş başlatacaklarını duyurdu.

TMMOB Yasası değişikliğine karşı Türkiye'nin farklı bölgelerinde 8 koldan Ankara'ya yürüyeceklerini bildiren TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu (İKK) üyeleri Feqiye Teyran Parkı’nda bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Van İKK Sekreteri Yunus Haylaz,” TMMOB ve bağlı Odaları yok edilmek isteniyor” dedi.

YOK EDİLMEK İSTENİYOR

TMMOB Yasası değişikliğine karşı 8 koldan Ankara’ya yürüyeceklerini belirten Haylaz, şunları söyledi:
“Ülke AKP iktidarında gün geçtikçe daha derin bir karanlığa sürükleniyor. Emekçilerin hak ve kazanımlarına, halkın birikimlerine el koyan sömürü ve rant eksenli bir yıkım yaratılırken, bu yıkımın karşısında duran tüm engeller devlet içinde tekelleşmiş iktidar eliyle ortadan kaldırılmak isteniyor.  AKP iktidarının gündeminde yine bu içerikte bir torba yasa var. Bu ‘torbanın’ içerisine sıkıştırılan düzenlemelerle bir yandan ülkeyi daha geniş ölçekte ranta, talana ve yağmaya açmanın planları yapılırken, diğer yandan bugüne kadar mühendislik, mimarlık, şehir planlama hizmetleriyle bu yıkımın karşısında ülke ve halk çıkarlarından yana bir direnç noktası olan TMMOB ve bağlı Odaları yok edilmek isteniyor. “İleri demokrasi”si yani dikta yönelimi rant ve sömürü üzerinde yükselen bu gerici ve zorba düzene karşı en ufak bir sese bile tahammülü olmadığını bir kez daha kanıtlamış olan AKP iktidarı, bugüne kadar peş peşe çıkardığı kanun hükmünde kararnameler ve yeniden düzenlediği mevzuatla, gücünü kıramadığı, baskı ve zor ile sindiremediği TMMOB’yi, bugün topyekun yeniden dizayn etmeye, hazırladığı yasa tasarısı ile teslim almaya çalışmaktadır.”

ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZÜ BÜYÜTECEĞİZ

Emekten, halktan yana  olan herkesi bu yürüyüşe davet eden Haylaz, “Ülkeyi mezhepçi-gerici zihniyetle ortaçağ karanlığına sürüklemek isteyenlere karşı, bugünden yarına aydın bir geleceği hep birlikte kurmak için  var gücümüzle çalışmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz. Şimdi mücadeleyi büyütme zamanıdır. Yurdun dört bir yanından yola çıkıyoruz. Geleceği karartanlara, insanlığa ve insana ait olan ne varsa saldıranlara karşı kamucu, kalkınmacı, eşitlikçi, özgürlükçü, bilimden ve halktan yana barikatı büyütmek için Türkiye’nin dört bir yanından bugün 9 Şubat’ta başlattığımız yürüyüşle, şimdi daha fazla “kral çıplak” demek için yola çıkıyoruz. Türkiye’nin dört bir tarafından sekiz koldan birden hareket ederek yola çıkan yürüyüş kollarımızla 14 Şubat’ta Ankara’da gerçekleştireceğimiz TMMOB Olağanüstü Genel Kurulu’nda buluşarak sesimizi, direnişimizi, örgütlülüğümüzü büyüteceğiz. TMMOB’nin işlevsizleştirilmesine izin vermeyeceğiz. Emekten, halktan, ülkemizden yana bütün demokratik güçleri, yürüyüş kollarımıza destek vermeye, gücümüze güç katmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Niğde IŞİD davası ertelendi

SONRAKİ HABER

Barolardan 'İç Güvenlik Paketi'ne karşı mücadele çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...