09 Şubat 2015 12:36

YPG'li Nergiz toprağa verildi

Kobanê'de temizlik operasyonları sırasında yaşamını yitiren YPG'li Numan Nergiz'in cenazesi, Diyarbakır'da binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. YPG'li Nergiz'in vasiyeti üzerine kimsenin ağlamadığı törende, cenaze söylenen türkülerle defnedildi.

Paylaş

Kobanê'de 3 Şubat günü yaşamını yitiren YPG savaşçısı Numan Nergiz'in cenazesi Suruç'tan Diyarbakır'a getirildi. Diyarbakır girişinde yüzlerce araçtan oluşan konvoy ile karşılanan YPG'li Nergiz'in cenazesi Yeniköy Mezarlığı'na kadar konvoy ile götürüldü. Kılınan cenaze namazının ardından etkili olan sağanak yağışa rağmen YPG'li Nergiz'in tabutunu omuzlayan binlerce kişi "Katil IŞİD, işbirlikçi AKP", "Numan yoldaş ölümsüzdür" sloganları eşliğinde cenazeyi mezarlığa getirdi. 

Törene aralarında, DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek, ilçe belediye eş başkanları, Barış Anneleri Meclisi ve bazı demokratik kitle örgütü temsilcileri katıldı. 

YPG'li Nergiz'in babası Abdulhaluk Nergiz cenazede şunları aktardı: "Oğlum bu kutsal topraklar için canını verdi. Başımız dik ve gururluyuz. Herkes benim kadar bu onuru paylaşsın."

Daha sonra konuşan YPG'li Nergiz'in kardeşi Berdan Nergiz de, ağabeyisinin zulme karşı olan duruşunu anlattı. Kürt halkına baş sağlığı dileyen kardeş Nergiz, arkadaşlarının onun izinde olacağını ve zulme geçit vermeyeceklerini dile getirdi. 

Yapılan konuşmaları ardından YPG'li Nergiz'in vasiyetlerini anlatan arkadaşları, kimsenin ağlamamasını ve türküler ile uğurlanmasını istediğini belirtti. Vasiyeti üzerine cenazede kimse ağlamazken, arkadaşları YPG'li Nergiz'in mezarı başında türküler okudu. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Serdaroğlu, grev yasağını Kılıçdaroğlu ile görüştü

SONRAKİ HABER

Niğde IŞİD davası ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa