09 Şubat 2015 12:18

YPG: Kobanê köyleri IŞİD'den temizleniyor

YPG Basın Merkezi, YPG/YPJ güçleri tarafından yapılan operasyonlarda çok sayıda köyün IŞİD'den temizlendiğini ve tespit edilebilen 11 IŞİD'linin öldürüldüğünü duyurdu.

Paylaş

YPG Basın Merkezi, Kobanê'yi Özgürleştirme Hamlesinin tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Basın Merkezi, YPG/YPJ güçlerinin Kobanê'nin doğu, batı ve güneyinde dün gece birçok köy ve stratejik noktayı daha IŞİD'den temizlediğini ifade etti.

Kobanê'de her üç cephede önemli mevzilerin IŞİD'den temizlendiği belirtilen YPG açıklamasında şunlara yer verildi: 

"Kobanê'nin doğusunda kapsamlı bir operasyon düzenleyen güçlerimiz IŞİD'e önemli darbeler vurmuştur. Güçlerimiz bu alanda bulunan Mîlê, Bîr Omerê ve Xanikê köylerini IŞİD'den temizlemiştir. Bu operasyonda tespit edilebilen 11 IŞİD'li öldürülmüştür. Bu alanda güçlerimiz 6 IŞİD'li cenazesi ve 1 bomba yüklü araca el koymuştur.

Güçlerimiz, Kobanê batısında önemli bir mesafe kat etmiştir. Dün gece bu alanda düzenlenen operasyonda Ciblê ve Çariqli köyleri hedeflenmiştir. Yoğun ve şiddetli çatışmaların yaşandığı köylerdeki operasyonlar devam etmektedir.

Eş zamanlı olarak güçlerimiz Kobanê'nin güneybatısında operasyon düzenlemiştir. Qoçlê, Nayif ve Bestekê köylerinin özgürleştirildiği operasyonda 1 yoldaşımız şehadete ulaşmış, 1 yoldaşımız da yaralanmıştır.

Güçlerimiz Kobanê'nin güneyinde de önemli bir alanı IŞİD'den temizleyerek özgürleştirmiştir. Düzenlenen operasyonlarda Qilomerg, Zinarê, Îtweran ve Qela Zîrik köyleri IŞİD'den kurtarılmıştır." (Kobanê/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yeni nesil imamların eseri mi olacak?

SONRAKİ HABER

Olağanüstü bir 8 Mart, olağanüstü bir kadın mücadelesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...