09 Şubat 2015 12:16

Yeni nesil imamların eseri mi olacak?

Buca Emek ve Demokrasi Platformu’nun, 13 Şubat okul boykotu öncesi düzenlediği, 'Laik Eğitim ve Demokrasi Mücadelesi' adlı panelde Bucalı emekçiler hükümetin eğitime yönelik politikalarını tartıştı.

Paylaş

Buca Emek ve Demokrasi Platformu’nun, 13 Şubat okul boykotu öncesi düzenlediği, “Laik Eğitim ve Demokrasi Mücadelesi” adlı panelde Bucalı emekçiler hükümetin eğitime yönelik politikalarını tartıştı.

Eğitim Sen Eğitim Uzmanı Erkan Aydoğanoğlu ve Ordu Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Deniz Yıldırım’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde konuşmacıların ortak vurgusu eğitim politikalarında uygulanan dinci ve gerici uygulamaların, sorgulamayan biat eden yeni bir nesil yaratmak olduğu üzerineydi. Okul öncesinde karma eğitimin kaldırılmasının, yemeklere besmeleyle başlanmasının, Kur'an-ı Kerim eğitiminin şûra kararlarında alındığını belirten Aydoğanoğlu, laikliğin olmadığı bir sistemde anadilinde bilimsel bir eğitimin de düşünülemeyeceğini söyledi. Aydoğanoğlu, Çocuk Hakları Bildirgesini hatırlatarak okullarda başörtüsünün serbest bırakılmasını eleştirdi.

Önümüzdeki dönemlerde “Yeni nesil imam ve hatiplerin eseri olacaktır” yazılarını görüleceğini söyleyen Deniz Yıldırım, “Yapılan bir araştırmaya göre ‘Laiklik önemli’ diyenlerin oranı geçen yıl yüzde 80 iken bu yıl yüzde 71’e düşmüştür” dedi.

Panel katılımcıları arasında yer alan Hüseyin Avni İlköğeritm Okulu velileri de yaklaşık bir buçuk aydır okullarının imam hatibe dönştürülmemesi için verdikleri mücadeleyi anlattı. Kendisinin hurdacılık yaparak çocuğunu okuttuğunu söyleyen bir veli, çocuklarının geleceği için bu haklı mücadeleyi sürdürdüğünü ifade etti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘İnancımdan elini çek’ diyebilmek

SONRAKİ HABER

YPG: Kobanê köyleri IŞİD'den temizleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa