23 Temmuz 2011 09:59

Bölge’ye 20 bin özel harekatçı gidiyor

BAŞBAKAN’ın ‘Terörle mücadelede polisin etkinliği arttırılacak’ açıklamasının ardından yeni planın ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Plana göre Bölge’deki özel harekatçı sayısı 20 bine çıkartılacak. Polis ağır silahlarla donatılacak, yetkileri artacak. AKP her fırsatta OHAL’i kaldır

Bölge’ye 20 bin özel harekatçı gidiyor
Paylaş

BAŞBAKAN’ın ‘Terörle mücadelede polisin etkinliği arttırılacak’ açıklamasının ardından yeni planın ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Plana göre Bölge’deki özel harekatçı sayısı 20 bine çıkartılacak. Polis ağır silahlarla donatılacak, yetkileri artacak. AKP her fırsatta OHAL’i kaldırmakla övünürken plan çerçevesinde valiler de süper yetkilerle donatılacak. Polise dağda operasyon yetkisi verilecek. Plan çerçevesinde polisin yetkilerinin arttırılmasına dair yasal değişiklikleri hazırlayanacak. Özel harekatçılar için bir çok yeni silah siparişi de verildi. Özel harekatçılar ağır silahlarla takviye edilecek. Yeni silah ve teçhizatlar örtülü ödenekten alınacak.

90’lı yıllarda Bölge’de görev yapan ve bir çok karanlık olayla gündeme gelen eski özel harekatçılar da ‘deneyimli personel’ olarak Bölge’de görevlendirilecek. Plan çerçevesinde valiler de süper yetkilerle donatılacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

330 haftadır adalet arıyorlar

SONRAKİ HABER

Gazeteciler ‘ileri demokrasiyi’ cezaevlerinde yaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa